Fursecuri șprițate cu migdale

AutorKristina
DificultateIntermediar

Pentru aceste fursecuri, aluatul trebuie să rămână suficient de moale ca să poată fi trecut prin cornetul cu șpriț.
Dacă e prea tare, se adaugă puțin lapte.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru 2 tăvi ( 70 de bucăți ) :
 250 gr unt moale
 150 gr zahăr
 2 gălbenușuri
 1 tbsp rom
 1 plic zahăr vanilat
 150 gr migdale descojite măcinate
 350 gr făină
 1 praf de sare
 2-3 linguri lapte
Pentru garnitură :
 150 gr ciocolată pentru glazură
 5 gr unt de cocos

Mod de preparare:

1

Se bat cu mixerul untul, zahărul, gălbenușurile, romul și zahărul vanilat până devin spumoase. Se înglobează pe rând migdalele, făina și sarea, alternând cu laptele.

2

Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt. Aluatul se introduce într-un cornet cu șpriț crestat în formă de stea, de mărime medie.

3

Se pun în total 70 de coronițe de aluat în cele 2 tăvi, la distanță de 3 cm una de alta. Cu cât aluatul șprițat este mai gros, cu atât mai mic este pericolul de a se fărâmița. Tăvile se țin pe rând la cuptor câte 12-15 minute, până ce fursecurile devin aurii. Se scot tăvile din cuptor, se lasă fursecurile să se răcească 5 minute în tavă, iar apoi, pe un grătar de bucătărie.

4

Se topește ciocolata la bain-marie și i se adaugă, amestecând, untul de cocos. Se cufundă coronițele pe jumătate în ciocolata lichidă, se așază pe un strat de hârtie pentru copt și se lasă la uscat.

Ingrediente

Pentru 2 tăvi ( 70 de bucăți ) :
 250 gr unt moale
 150 gr zahăr
 2 gălbenușuri
 1 tbsp rom
 1 plic zahăr vanilat
 150 gr migdale descojite măcinate
 350 gr făină
 1 praf de sare
 2-3 linguri lapte
Pentru garnitură :
 150 gr ciocolată pentru glazură
 5 gr unt de cocos

Indicații

1

Se bat cu mixerul untul, zahărul, gălbenușurile, romul și zahărul vanilat până devin spumoase. Se înglobează pe rând migdalele, făina și sarea, alternând cu laptele.

2

Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt. Aluatul se introduce într-un cornet cu șpriț crestat în formă de stea, de mărime medie.

3

Se pun în total 70 de coronițe de aluat în cele 2 tăvi, la distanță de 3 cm una de alta. Cu cât aluatul șprițat este mai gros, cu atât mai mic este pericolul de a se fărâmița. Tăvile se țin pe rând la cuptor câte 12-15 minute, până ce fursecurile devin aurii. Se scot tăvile din cuptor, se lasă fursecurile să se răcească 5 minute în tavă, iar apoi, pe un grătar de bucătărie.

4

Se topește ciocolata la bain-marie și i se adaugă, amestecând, untul de cocos. Se cufundă coronițele pe jumătate în ciocolata lichidă, se așază pe un strat de hârtie pentru copt și se lasă la uscat.

Note

Fursecuri șprițate cu migdale