Fusilli cu brocoli, usturoi, lămâie și alune cu piper

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O salata de paste fresh cu o tenta acrisoara si cu toate texturile necesare unei salate.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 400 gr fusilli
 500 gr broccoli congelati
 6 catei usturoi
 80 gr parmezan
 1 ½ lamaie
 50 gr alune cu piper
 1 legatura patrunjel
 chilli

Mod de preparare:

1

Se pune apa la fiert pentru paste cu sare si se fierb pastele in functie de timpul scris pe ambalaj.

2

Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline si o lingura de unt, dupa care calim usturoiul taiat marunt, urmand sa punem broccoli decongelat. Amestecand constant la foc mediu, adaugam si zeama de la o lamaie impreuna cu chilli, sare si piper.

3

Dupa ce broccoli s-a gatit, adaugam peste el pastele impreuna cu parmezanul ras, patrunjelul si o cana de apa de la paste. Amestecam totul sa se combine si mai adaugam putina sare sau piper dupa gust. La final se adauga alunele prajite in piper si se amesteca pentru o ultima data.

4

Se serveste cu putin parmezan deasupra si un splash de lamaie.

Ingrediente

 400 gr fusilli
 500 gr broccoli congelati
 6 catei usturoi
 80 gr parmezan
 1 ½ lamaie
 50 gr alune cu piper
 1 legatura patrunjel
 chilli

Indicații

1

Se pune apa la fiert pentru paste cu sare si se fierb pastele in functie de timpul scris pe ambalaj.

2

Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline si o lingura de unt, dupa care calim usturoiul taiat marunt, urmand sa punem broccoli decongelat. Amestecand constant la foc mediu, adaugam si zeama de la o lamaie impreuna cu chilli, sare si piper.

3

Dupa ce broccoli s-a gatit, adaugam peste el pastele impreuna cu parmezanul ras, patrunjelul si o cana de apa de la paste. Amestecam totul sa se combine si mai adaugam putina sare sau piper dupa gust. La final se adauga alunele prajite in piper si se amesteca pentru o ultima data.

4

Se serveste cu putin parmezan deasupra si un splash de lamaie.

Fusilli cu brocoli, usturoi, lămâie și alune cu piper