fbpx

Tarta rustica cu capsuni

AvatarAutorPASOI COOKS
DificultateAvansat

Visez la capsuni, astept fructele perfecte, suculente si imi imaginez o multime de deserturi cu ele. Recunosc că sunt fructele mele preferate și le-as putea mânca sub orice formă. De data aceasta, capsunile s-au transformat intr-o tarta rustică minunata.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Pentru crusta
 100 g Unt 82%
 40 g Zahar
 1 Ou
 1 Praf sare
 ½ linguriță(e) Bicarbonat de sodiu stins cu oțet
 200 g Faina
Pentru umplutura
 400 g Capsuni taiate
 ½ Sucul de o lamaie
 3 Zahar
 1 linguri(ă) Amidon
Extra
 1 Ou pentru uns
 1 linguri(ă) Malai

Mod de preparare:

Aluatul
1

Aluatul este preferatul meu pentru tarte si quiche-uri. Daca vreti sa il faceti cu ingrediente sarate nu adaugati zaharul.

2

Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau mixer amestecam zaharul, untul, praful de sare, bicarbonatul de sodiu si oul pana se formeaza o crema, apoi incorporam usor faina, in ploaie. Formam din aluat o bila, o acoperim cu folie alimentara si o pastram in frigider pentru aproximativ o ora.

Umplutura
3

Amestecam toate ingredientele s lasam capsunile pentru cel putin 40 min sa isi lase zeama intr-o stecuratoare. Puteti pregati umplutura inaintea aluatului ca sa fie gata de folosit in acelasi timp.

Asamblarea galetei
4

Incingem cuptorul la 190 de grade. cuptorul. Scoatem aluatul de la frigifer si il intindem ( ne putem folosi de faina, este si recomandat) intr-un cerc ce aproximativ 30 de cm. Mutam aluatul pe o tava, cea de cuptor este perfecta, o tapetam cu foaie de copt si ne apucăm de asamblare. Punem umplutura in mijloc si aducem marginile spre interior. Tarta nu trebuie sa fie perfecta. Tocmai in acest lucru sta frumusetea ei, in imperfectiune. La final ungem marginile cu albusul batut si presaram tot pe margini malaiul. Dam la cuptor pentru 30-40 de min. Pana tarta capata p crusta aurie. O putem servi si calda cu o cupa de inghetata deasupra sau rece. Este minunata!

Ingrediente

Pentru crusta
 100 g Unt 82%
 40 g Zahar
 1 Ou
 1 Praf sare
 ½ linguriță(e) Bicarbonat de sodiu stins cu oțet
 200 g Faina
Pentru umplutura
 400 g Capsuni taiate
 ½ Sucul de o lamaie
 3 Zahar
 1 linguri(ă) Amidon
Extra
 1 Ou pentru uns
 1 linguri(ă) Malai

Direcții

Aluatul
1

Aluatul este preferatul meu pentru tarte si quiche-uri. Daca vreti sa il faceti cu ingrediente sarate nu adaugati zaharul.

2

Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau mixer amestecam zaharul, untul, praful de sare, bicarbonatul de sodiu si oul pana se formeaza o crema, apoi incorporam usor faina, in ploaie. Formam din aluat o bila, o acoperim cu folie alimentara si o pastram in frigider pentru aproximativ o ora.

Umplutura
3

Amestecam toate ingredientele s lasam capsunile pentru cel putin 40 min sa isi lase zeama intr-o stecuratoare. Puteti pregati umplutura inaintea aluatului ca sa fie gata de folosit in acelasi timp.

Asamblarea galetei
4

Incingem cuptorul la 190 de grade. cuptorul. Scoatem aluatul de la frigifer si il intindem ( ne putem folosi de faina, este si recomandat) intr-un cerc ce aproximativ 30 de cm. Mutam aluatul pe o tava, cea de cuptor este perfecta, o tapetam cu foaie de copt si ne apucăm de asamblare. Punem umplutura in mijloc si aducem marginile spre interior. Tarta nu trebuie sa fie perfecta. Tocmai in acest lucru sta frumusetea ei, in imperfectiune. La final ungem marginile cu albusul batut si presaram tot pe margini malaiul. Dam la cuptor pentru 30-40 de min. Pana tarta capata p crusta aurie. O putem servi si calda cu o cupa de inghetata deasupra sau rece. Este minunata!

Tarta rustica cu capsuni