Galette este o tarta rustica, gustoasa si foarte versatila!
Super usor de facut, puteti inlocui afinele cu fructele preferate.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele pentru plat, cu exceptia galbenusului. Amestecam pana obtinem consistenta unui pesmet. Adaugam si oul si amestecam pana se leaga aluatul. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.
Spalam afinele si le amestecam cu zaharul si faina sau amidonul. Scoatem aluatul din frigider si-l intindem direct pe hartia de copt. Trebuie sa aiba o forma relativ rotunda si marginile nu foarte bine definite.
Ungem cu crema de branza mijlocul aluatului, tot in mijloc adaugam si afinile dar si cateva spre margine. Adunam marginile peste fructe, suprapunandu-le.
Batem oul si ungem bine marginile cu el. Presaram si cativa fulgi de migdale sau alune. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Trebuie sa prinda o culoare aurie.
Ingrediente
Indicații
Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele pentru plat, cu exceptia galbenusului. Amestecam pana obtinem consistenta unui pesmet. Adaugam si oul si amestecam pana se leaga aluatul. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.
Spalam afinele si le amestecam cu zaharul si faina sau amidonul. Scoatem aluatul din frigider si-l intindem direct pe hartia de copt. Trebuie sa aiba o forma relativ rotunda si marginile nu foarte bine definite.
Ungem cu crema de branza mijlocul aluatului, tot in mijloc adaugam si afinile dar si cateva spre margine. Adunam marginile peste fructe, suprapunandu-le.
Batem oul si ungem bine marginile cu el. Presaram si cativa fulgi de migdale sau alune. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Trebuie sa prinda o culoare aurie.