fbpx

Galette cu afine

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Galette este o tarta rustica, gustoasa si foarte versatila!
Super usor de facut, puteti inlocui afinele cu fructele preferate.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Blat :
 160 gr faina
 1 tbsp zahar brun
 1 galbenus
 2 apa rece
 125 gr unt rece
Umplutura :
 200 afine
 1 tbsp amidon sau faina
 1 tbsp zahar
 1 ou
 2 tbsp crema de branza

Mod de preparare:

1

Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele pentru plat, cu exceptia galbenusului. Amestecam pana obtinem consistenta unui pesmet. Adaugam si oul si amestecam pana se leaga aluatul. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.

2

Spalam afinele si le amestecam cu zaharul si faina sau amidonul. Scoatem aluatul din frigider si-l intindem direct pe hartia de copt. Trebuie sa aiba o forma relativ rotunda si marginile nu foarte bine definite.

3

Ungem cu crema de branza mijlocul aluatului, tot in mijloc adaugam si afinile dar si cateva spre margine. Adunam marginile peste fructe, suprapunandu-le.

4

Batem oul si ungem bine marginile cu el. Presaram si cativa fulgi de migdale sau alune. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Trebuie sa prinda o culoare aurie.

Ingrediente

Blat :
 160 gr faina
 1 tbsp zahar brun
 1 galbenus
 2 apa rece
 125 gr unt rece
Umplutura :
 200 afine
 1 tbsp amidon sau faina
 1 tbsp zahar
 1 ou
 2 tbsp crema de branza

Indicații

1

Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele pentru plat, cu exceptia galbenusului. Amestecam pana obtinem consistenta unui pesmet. Adaugam si oul si amestecam pana se leaga aluatul. Aluatul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la rece 30 de minute.

2

Spalam afinele si le amestecam cu zaharul si faina sau amidonul. Scoatem aluatul din frigider si-l intindem direct pe hartia de copt. Trebuie sa aiba o forma relativ rotunda si marginile nu foarte bine definite.

3

Ungem cu crema de branza mijlocul aluatului, tot in mijloc adaugam si afinile dar si cateva spre margine. Adunam marginile peste fructe, suprapunandu-le.

4

Batem oul si ungem bine marginile cu el. Presaram si cativa fulgi de migdale sau alune. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Trebuie sa prinda o culoare aurie.

Galette cu afine