fbpx

Galette cu roșii și ceapă verde

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Abia aștept să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Cât credeți că a rezistat în farfurie? Puff și a dispărut!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Aluat
 300 g făină
 2 linguri(ă) semințe de chia mărunțite
 1 linguri(ă) oțet de mere
 ½ linguriță(e) sare
 115 g unt
Umplutură
 23 roșii bine coape
 200 g cremă de brânză
 2 cepe verzi
 1 usturoi verde sau 3 căței de usturoi
 1 linguri(ă) lapte
 sare și piper
 oregano după gust
Decor
 10 g semințe (susan alb și negru, dovleac, floarea soarelui)
 1 ou

Mod de preparare:

1

Amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul și amestecă bine. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.

2

Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.

3

Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).

4

Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.

5

Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea aluatului cu ou și presară semințele peste.

6

Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servește călduț. Poftă bună!

Ingrediente

Aluat
 300 g făină
 2 linguri(ă) semințe de chia mărunțite
 1 linguri(ă) oțet de mere
 ½ linguriță(e) sare
 115 g unt
Umplutură
 23 roșii bine coape
 200 g cremă de brânză
 2 cepe verzi
 1 usturoi verde sau 3 căței de usturoi
 1 linguri(ă) lapte
 sare și piper
 oregano după gust
Decor
 10 g semințe (susan alb și negru, dovleac, floarea soarelui)
 1 ou

Direcții

1

Amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul și amestecă bine. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.

2

Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.

3

Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).

4

Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.

5

Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea aluatului cu ou și presară semințele peste.

6

Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servește călduț. Poftă bună!

Galette cu roșii și ceapă verde