Abia aștept să vină vara să mă pot bucura de roșii proaspete și aromate! Până atunci, am pregătit o rețetă delicioasă, cu gândul la zile însorite: galette cu roșii și cremă de brânză, aromată cu ceapă și usturoi verde. Cât credeți că a rezistat în farfurie? Puff și a dispărut!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul și amestecă bine. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.
Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.
Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).
Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.
Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea aluatului cu ou și presară semințele peste.
Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servește călduț. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Amestecă într-un bol făina cu semințele de chia măcinate, adaugă sarea, oțetul de mere și untul și amestecă bine. Dacă aluatul nu se leagă, adaugă 1-2 linguri de apă foarte rece. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împătură-l în jumătate, iar apoi întinde-l din nou. Repetă împăturarea aluatului de 6 ori pentru a te asigura că nu rămîne sfărmicios.
Întinde apoi aluatul în formă rotundă și mută-l pe o tavă cu hârtie de copt și pune tava în frigider să se întărească puțin aluatul.
Pornește cuptorul să se încălzează la 200 °C, iar apoi începe să faci umplutura. Amestecă într-un mărunțitor crema de brânză cu ceapa și usturoiul verde, laptele și condimentele (sare, piper și oregano).
Întinde crema de brânză peste aluat, dar lasă 2.5 cm margine și apoi taie roșiile felii și asează-le peste crema de brânză.
Acoperă roșiile cu marginea aluatului și apoi bate bine oul și cu ajutorul unei pensule, dă marginea aluatului cu ou și presară semințele peste.
Dă la cuptor pentru 30 de minute, până roșiile se coc și aluatul devine auriu. Lasă-l apoi să se răcească 5-10 minute și servește călduț. Poftă bună!