Galette sau tarta rustica este un desert potrivit pentru o zi de vara. Aluatul crocant se potriveste perfect cu fructele dulci-acrisoare iar servit cu inghetata, poate fi adevarat deliciu. Aceasta tarta este versatila, se pot adauga orice fructe preferati. Eu am ales zmeura si afinele pentru ca sunt 2 dintre fructele mele preferate, dar cu siguranta merita incercate tot felul de combinati intre fructe. Se pregateste foarte usor cu ingrediente simple iar rezultatul final este unul care va depaseste asteptarile.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga zaharul, bicarbonatul de sodiu si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.
Aluatul se da la frigider invelit intr-o folie alimentara si se lasa pentru minim 30 de minute.
Se amesteca zmeura, afinele si amidonul pana cand amidonul acopera toate fructele.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se intine in foaie subtire pe o suprafata tapetata cu faina si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga fructele si marginile aluatului se aseaza peste fructe cat sa ramana mijlocul gol.
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce tarta e gata, se lasa la racit inainte de a fi taiata.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga zaharul, bicarbonatul de sodiu si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.
Aluatul se da la frigider invelit intr-o folie alimentara si se lasa pentru minim 30 de minute.
Se amesteca zmeura, afinele si amidonul pana cand amidonul acopera toate fructele.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se intine in foaie subtire pe o suprafata tapetata cu faina si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga fructele si marginile aluatului se aseaza peste fructe cat sa ramana mijlocul gol.
Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce tarta e gata, se lasa la racit inainte de a fi taiata.