Galette cu zmeura si afine

AutorAndra
DificultateÎncepător

Galette sau tarta rustica este un desert potrivit pentru o zi de vara. Aluatul crocant se potriveste perfect cu fructele dulci-acrisoare iar servit cu inghetata, poate fi adevarat deliciu. Aceasta tarta este versatila, se pot adauga orice fructe preferati. Eu am ales zmeura si afinele pentru ca sunt 2 dintre fructele mele preferate, dar cu siguranta merita incercate tot felul de combinati intre fructe. Se pregateste foarte usor cu ingrediente simple iar rezultatul final este unul care va depaseste asteptarile.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Pentru crusta :
 100 gr unt rece
 200 gr faina
 1 ou
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2-3 linguri apa rece
Pentru umplutura :
 250 gr zmeura
 250 gr afine
 2-3 linguri amidon

Mod de preparare:

Aluatul :
1

Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga zaharul, bicarbonatul de sodiu si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.

2

Aluatul se da la frigider invelit intr-o folie alimentara si se lasa pentru minim 30 de minute.

Umplutura :
3

Se amesteca zmeura, afinele si amidonul pana cand amidonul acopera toate fructele.

Montaj :
4

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se intine in foaie subtire pe o suprafata tapetata cu faina si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga fructele si marginile aluatului se aseaza peste fructe cat sa ramana mijlocul gol.

5

Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce tarta e gata, se lasa la racit inainte de a fi taiata.

Ingrediente

Pentru crusta :
 100 gr unt rece
 200 gr faina
 1 ou
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2-3 linguri apa rece
Pentru umplutura :
 250 gr zmeura
 250 gr afine
 2-3 linguri amidon

Indicații

Aluatul :
1

Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga zaharul, bicarbonatul de sodiu si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.

2

Aluatul se da la frigider invelit intr-o folie alimentara si se lasa pentru minim 30 de minute.

Umplutura :
3

Se amesteca zmeura, afinele si amidonul pana cand amidonul acopera toate fructele.

Montaj :
4

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul se intine in foaie subtire pe o suprafata tapetata cu faina si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga fructele si marginile aluatului se aseaza peste fructe cat sa ramana mijlocul gol.

5

Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce tarta e gata, se lasa la racit inainte de a fi taiata.

Galette cu zmeura si afine