Galuste cu prune

AutorTrixiFood
DificultateÎncepător

Când vine vorba de copilărie la ce te gandesti? La găluște cu prune,normal!

ShareSalvează
Galuste crocante la exterior dar moi la interior
Randamente8 porțiiTimp total3 ore

Ingrediente:

 600 gr Cartofi
 150 gr Faina
 1 Gălbenuș de ou
 1 vârf sare
 200 gr Pesmet
 200 gr Zahar
 50 gr Unt
 2 tsp Scortisoara
 20 Prune

Mod de preparare:

1

Punem cartofii la fiert în coajă. Iar dupa ce s-au fiert ii lasam la răcit.

2

Scoatem sâmburii din prune , punem peste ele 1-2 linguri de zahar și scorțișoară după gust.

3

Curatam cartofii, îi dam pe răzătoarea mica sau ii pasam ca pe piure. Adăugăm sarea, gălbenușul de ou și făina pe rand și amestecăm pana se formează aluatul.

4

Formăm câte o bila de aluat(Am uitat sa cântăresc,dar marimea era puțin mai mare decât pruna folosita) , o turtim, punem pruna și formăm gălușca .

5

Pregătim mixul de pesmet cu zahar, pentru a avea timp să se raceasca pana fierb galustele. Intr-o tigaie topim untul , punem pesmetul și îl prajim pana se închide la culoare, oprim focul si adaugam zaharul și scorțișoară(cam o lingura)

6

Punem la fiert galustele în apa cu putina sare. Când găluște plutesc deasupra înseamnă că sunt fierte.

7

Galustele fierte le punem în mixul făcut înainte și sunt gata de consumat.

Ingrediente

 600 gr Cartofi
 150 gr Faina
 1 Gălbenuș de ou
 1 vârf sare
 200 gr Pesmet
 200 gr Zahar
 50 gr Unt
 2 tsp Scortisoara
 20 Prune

Indicații

1

Punem cartofii la fiert în coajă. Iar dupa ce s-au fiert ii lasam la răcit.

2

Scoatem sâmburii din prune , punem peste ele 1-2 linguri de zahar și scorțișoară după gust.

3

Curatam cartofii, îi dam pe răzătoarea mica sau ii pasam ca pe piure. Adăugăm sarea, gălbenușul de ou și făina pe rand și amestecăm pana se formează aluatul.

4

Formăm câte o bila de aluat(Am uitat sa cântăresc,dar marimea era puțin mai mare decât pruna folosita) , o turtim, punem pruna și formăm gălușca .

5

Pregătim mixul de pesmet cu zahar, pentru a avea timp să se raceasca pana fierb galustele. Intr-o tigaie topim untul , punem pesmetul și îl prajim pana se închide la culoare, oprim focul si adaugam zaharul și scorțișoară(cam o lingura)

6

Punem la fiert galustele în apa cu putina sare. Când găluște plutesc deasupra înseamnă că sunt fierte.

7

Galustele fierte le punem în mixul făcut înainte și sunt gata de consumat.

Galuste cu prune