Când vine vorba de copilărie la ce te gandesti? La găluște cu prune,normal!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert în coajă. Iar dupa ce s-au fiert ii lasam la răcit.
Scoatem sâmburii din prune , punem peste ele 1-2 linguri de zahar și scorțișoară după gust.
Curatam cartofii, îi dam pe răzătoarea mica sau ii pasam ca pe piure. Adăugăm sarea, gălbenușul de ou și făina pe rand și amestecăm pana se formează aluatul.
Formăm câte o bila de aluat(Am uitat sa cântăresc,dar marimea era puțin mai mare decât pruna folosita) , o turtim, punem pruna și formăm gălușca .
Pregătim mixul de pesmet cu zahar, pentru a avea timp să se raceasca pana fierb galustele. Intr-o tigaie topim untul , punem pesmetul și îl prajim pana se închide la culoare, oprim focul si adaugam zaharul și scorțișoară(cam o lingura)
Punem la fiert galustele în apa cu putina sare. Când găluște plutesc deasupra înseamnă că sunt fierte.
Galustele fierte le punem în mixul făcut înainte și sunt gata de consumat.
Ingrediente
Indicații
Punem cartofii la fiert în coajă. Iar dupa ce s-au fiert ii lasam la răcit.
Scoatem sâmburii din prune , punem peste ele 1-2 linguri de zahar și scorțișoară după gust.
Curatam cartofii, îi dam pe răzătoarea mica sau ii pasam ca pe piure. Adăugăm sarea, gălbenușul de ou și făina pe rand și amestecăm pana se formează aluatul.
Formăm câte o bila de aluat(Am uitat sa cântăresc,dar marimea era puțin mai mare decât pruna folosita) , o turtim, punem pruna și formăm gălușca .
Pregătim mixul de pesmet cu zahar, pentru a avea timp să se raceasca pana fierb galustele. Intr-o tigaie topim untul , punem pesmetul și îl prajim pana se închide la culoare, oprim focul si adaugam zaharul și scorțișoară(cam o lingura)
Punem la fiert galustele în apa cu putina sare. Când găluște plutesc deasupra înseamnă că sunt fierte.
Galustele fierte le punem în mixul făcut înainte și sunt gata de consumat.