Gem de caise

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Un gem delicios cu o aromă inconfundabilă, care îmi place mult pentru că se potriveşte şi cu deserturi simple, dar şi cu unele mai complexe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare32 minuteTimp total47 minute

Ingrediente:

 1200 gr caise (cântărite fără sâmburi)
 500 gr zahăr
 10 gr zahăr vanilat Bourbon

Mod de preparare:

1

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc sau nu, după preferințe, eu le-am lăsat așa. Se taie cuburi mai mici.

2

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

3

Se pun la fiert, la foc mic, adăugând și zahărul Bourbon, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă în borcane.

4

Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

5

Se obţin: 1 borcan de 1 kg și unul de 200 g cu dulceață.

Ingrediente

 1200 gr caise (cântărite fără sâmburi)
 500 gr zahăr
 10 gr zahăr vanilat Bourbon

Indicații

1

Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc sau nu, după preferințe, eu le-am lăsat așa. Se taie cuburi mai mici.

2

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

3

Se pun la fiert, la foc mic, adăugând și zahărul Bourbon, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă în borcane.

4

Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.

5

Se obţin: 1 borcan de 1 kg și unul de 200 g cu dulceață.

Gem de caise