Dacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălați căpșunile, scurgeți-le bine și scoateți codițele. Pasați cu ajutorul unui blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar pe cele rămase tăiați-le bucăți.
Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.
Adăugați toate ingredientele într-un vas împreună cu zaharul gelifiant și puneți-l la fiert, amestecând continuu.
Lăsați să fiarbă 10 minute. Faceți proba de gelatinizare.
Turnați gemul în borcane și sigilați-le.
Dacă gemul nu a ajuns la consistența dorită după 10 minute, îl mai puteți lăsa câteva minute pe foc și apoi se face iarăși proba de gelatinizare (se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, gemul este gata).
Ingrediente
Indicații
Spălați căpșunile, scurgeți-le bine și scoateți codițele. Pasați cu ajutorul unui blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar pe cele rămase tăiați-le bucăți.
Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.
Adăugați toate ingredientele într-un vas împreună cu zaharul gelifiant și puneți-l la fiert, amestecând continuu.
Lăsați să fiarbă 10 minute. Faceți proba de gelatinizare.
Turnați gemul în borcane și sigilați-le.
Dacă gemul nu a ajuns la consistența dorită după 10 minute, îl mai puteți lăsa câteva minute pe foc și apoi se face iarăși proba de gelatinizare (se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, gemul este gata).