Gem din căpşuni de ţară, mici, dar foarte gustoase.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.
A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g
Ingrediente
Indicații
Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.
A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g