Gem de căpşuni

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Gem din căpşuni de ţară, mici, dar foarte gustoase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 kg căpșuni
 500 gr zahăr

Mod de preparare:

1

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.

2

A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.

3

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g

Ingrediente

 1 kg căpșuni
 500 gr zahăr

Indicații

1

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.

2

A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când este legat, se dă de pe foc.

3

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g

Gem de căpşuni