Gem de corcodușe

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Am adus de la țară corcodușe și m-am hotărât să le fac gem. Au o aromă undeva între caise și prune vinete. Nu au fost foarte coapte, iar gemul a ieșit dulce-acrișor, însă folosit ca sos pentru fripturi este excelent. Deja l-am testat cu pui și ne-a plăcut foarte mult.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare26 minuteTimp total46 minute

Ingrediente:

 1 kg corcodușe (cântărite fără sâmburi)
 400 gr zahăr

Mod de preparare:

1

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși, dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

2

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

3

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă.

4

Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.
Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

5

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem.

Ingrediente

 1 kg corcodușe (cântărite fără sâmburi)
 400 gr zahăr

Indicații

1

Se spală corcodușele, se îndepărtează sâmburii, apoi se decojesc pentru că au pielița tare. Se taie bucățele, deși, dacă sunt coapte, se vor strivi ușor.

2

Se pun într-o cratiţă și se acoperă cu zahăr (în funcție de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.

3

Se pun la fiert, la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul este legat, veți observa că s-a îngroșat și a scăzut la jumătate. Se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, va prinde un luciu de oglindă și are o culoare foarte frumoasă.

4

Se toarnă în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.
Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem

5

Se obţin: 2 borcane de 200 g și unul de 300 g cu gem.

Gem de corcodușe