Acest gem este o necesitate pentru toți oameni care iubesc pepenele galben ! Este rapid de pregătit și e gata în mai puțin de o oră. Este o modalitate excelentă de a folosi pepene copt.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneți pulpa de pepene galben într-o oală de 8 litri din oțel inoxidabil. Lăsați să fiarbă la foc mic cca 8-10 minute.
Amestecați zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie până la topirea zahărului. Se continuă fierberea timp de 15-20 de minute amestecând câteodată, până când amestecul începe să se îngroașe și ajunge la punct de jeleu. Luați de pe foc și îndepărtați orice fel de spumă.
Introduceți dulceața în borcane, lăsând spațiu pentru a pune capacul. Curățați borcanele cu hârtie de bucătărie ( sau cu prosop de bucătărie ) după care puneți capacele.
Puneți borcanele într-un vas mare cu apă și lăsați 12-24 de ore la răcit. Depozitați borcanele într-un loc rece și întunecos ( 1 an ).
Acest gem de pepene este delicios servit pe biscuiți la micul dejun.
De asemenea este delicios când îl combinați cu iaurt.
E foarte bun și cu înghețată de vanilie ( a pune deasupra înghețatei ).
Ingrediente
Indicații
Puneți pulpa de pepene galben într-o oală de 8 litri din oțel inoxidabil. Lăsați să fiarbă la foc mic cca 8-10 minute.
Amestecați zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie până la topirea zahărului. Se continuă fierberea timp de 15-20 de minute amestecând câteodată, până când amestecul începe să se îngroașe și ajunge la punct de jeleu. Luați de pe foc și îndepărtați orice fel de spumă.
Introduceți dulceața în borcane, lăsând spațiu pentru a pune capacul. Curățați borcanele cu hârtie de bucătărie ( sau cu prosop de bucătărie ) după care puneți capacele.
Puneți borcanele într-un vas mare cu apă și lăsați 12-24 de ore la răcit. Depozitați borcanele într-un loc rece și întunecos ( 1 an ).
Acest gem de pepene este delicios servit pe biscuiți la micul dejun.
De asemenea este delicios când îl combinați cu iaurt.
E foarte bun și cu înghețată de vanilie ( a pune deasupra înghețatei ).