Gem de pepene galben

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Acest gem este o necesitate pentru toți oameni care iubesc pepenele galben ! Este rapid de pregătit și e gata în mai puțin de o oră. Este o modalitate excelentă de a folosi pepene copt.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire45 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 7 cești de pepene ( decojit, mărunțit și făcut piure ) ( 2-3 pepeni mari )
 2 cești zahăr granulat
 2 tbsp zeamă de lămâie proaspăt stors
 1 tsp coajă de lămâie

Mod de preparare:

1

Puneți pulpa de pepene galben într-o oală de 8 litri din oțel inoxidabil. Lăsați să fiarbă la foc mic cca 8-10 minute.

2

Amestecați zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie până la topirea zahărului. Se continuă fierberea timp de 15-20 de minute amestecând câteodată, până când amestecul începe să se îngroașe și ajunge la punct de jeleu. Luați de pe foc și îndepărtați orice fel de spumă.

3

Introduceți dulceața în borcane, lăsând spațiu pentru a pune capacul. Curățați borcanele cu hârtie de bucătărie ( sau cu prosop de bucătărie ) după care puneți capacele.

4

Puneți borcanele într-un vas mare cu apă și lăsați 12-24 de ore la răcit. Depozitați borcanele într-un loc rece și întunecos ( 1 an ).

Sfat :
5

Acest gem de pepene este delicios servit pe biscuiți la micul dejun.
De asemenea este delicios când îl combinați cu iaurt.
E foarte bun și cu înghețată de vanilie ( a pune deasupra înghețatei ).

Ingrediente

 7 cești de pepene ( decojit, mărunțit și făcut piure ) ( 2-3 pepeni mari )
 2 cești zahăr granulat
 2 tbsp zeamă de lămâie proaspăt stors
 1 tsp coajă de lămâie

Indicații

1

Puneți pulpa de pepene galben într-o oală de 8 litri din oțel inoxidabil. Lăsați să fiarbă la foc mic cca 8-10 minute.

2

Amestecați zahărul, sucul de lămâie și coaja de lămâie până la topirea zahărului. Se continuă fierberea timp de 15-20 de minute amestecând câteodată, până când amestecul începe să se îngroașe și ajunge la punct de jeleu. Luați de pe foc și îndepărtați orice fel de spumă.

3

Introduceți dulceața în borcane, lăsând spațiu pentru a pune capacul. Curățați borcanele cu hârtie de bucătărie ( sau cu prosop de bucătărie ) după care puneți capacele.

4

Puneți borcanele într-un vas mare cu apă și lăsați 12-24 de ore la răcit. Depozitați borcanele într-un loc rece și întunecos ( 1 an ).

Sfat :
5

Acest gem de pepene este delicios servit pe biscuiți la micul dejun.
De asemenea este delicios când îl combinați cu iaurt.
E foarte bun și cu înghețată de vanilie ( a pune deasupra înghețatei ).

Gem de pepene galben