Are o aroma picantă , dar nu foarte intensa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se asaza ardeii, ardeii iute (cu semințe ), ghimbirul (3cm rădăcina ), usturoiul într-un blender se amesteca bine .
Se pun intr-o cratiță cu fund dublu împreuna cu roșiile, zaharul , oțetul, apoi se dau in clocot. Se aduna spuma care se formează la suprafața, apoi se reduce intensitatea focului si se fierbe ușor 50 minute se amesteca tot timpul.
Gemul devine lipicios,amestecați frecvent pentru a nu se lipi si arde. La final are o textura groasa de jeleu .
Se pune in borcane sterilizate si se păstrează la rece in cămara . Când se deschide borcanul se păstrează la frigider.
Ingrediente
Indicații
Se asaza ardeii, ardeii iute (cu semințe ), ghimbirul (3cm rădăcina ), usturoiul într-un blender se amesteca bine .
Se pun intr-o cratiță cu fund dublu împreuna cu roșiile, zaharul , oțetul, apoi se dau in clocot. Se aduna spuma care se formează la suprafața, apoi se reduce intensitatea focului si se fierbe ușor 50 minute se amesteca tot timpul.
Gemul devine lipicios,amestecați frecvent pentru a nu se lipi si arde. La final are o textura groasa de jeleu .
Se pune in borcane sterilizate si se păstrează la rece in cămara . Când se deschide borcanul se păstrează la frigider.