Gem dulce de ardei iute

AutorTeoDora
DificultateÎncepător

Are o aroma picantă , dar nu foarte intensa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total2 ore

Ingrediente:

 8 Ardei grași roșii , curățati de semințe si tăiați gros
 10 Ardei iuți rosii, tăiați marunt
 1 Rădăcina ghimbir proaspat, curățat si tocat mărunt
 8 Căței usturoi
 400 Roșii cherry din conserva
 750 gr Zahar
 250 ml Oțet din vin roșu

Mod de preparare:

1

Se asaza ardeii, ardeii iute (cu semințe ), ghimbirul (3cm rădăcina ), usturoiul într-un blender se amesteca bine .

2

Se pun intr-o cratiță cu fund dublu împreuna cu roșiile, zaharul , oțetul, apoi se dau in clocot. Se aduna spuma care se formează la suprafața, apoi se reduce intensitatea focului si se fierbe ușor 50 minute se amesteca tot timpul.

3

Gemul devine lipicios,amestecați frecvent pentru a nu se lipi si arde. La final are o textura groasa de jeleu .

4

Se pune in borcane sterilizate si se păstrează la rece in cămara . Când se deschide borcanul se păstrează la frigider.

Ingrediente

 8 Ardei grași roșii , curățati de semințe si tăiați gros
 10 Ardei iuți rosii, tăiați marunt
 1 Rădăcina ghimbir proaspat, curățat si tocat mărunt
 8 Căței usturoi
 400 Roșii cherry din conserva
 750 gr Zahar
 250 ml Oțet din vin roșu

Indicații

1

Se asaza ardeii, ardeii iute (cu semințe ), ghimbirul (3cm rădăcina ), usturoiul într-un blender se amesteca bine .

2

Se pun intr-o cratiță cu fund dublu împreuna cu roșiile, zaharul , oțetul, apoi se dau in clocot. Se aduna spuma care se formează la suprafața, apoi se reduce intensitatea focului si se fierbe ușor 50 minute se amesteca tot timpul.

3

Gemul devine lipicios,amestecați frecvent pentru a nu se lipi si arde. La final are o textura groasa de jeleu .

4

Se pune in borcane sterilizate si se păstrează la rece in cămara . Când se deschide borcanul se păstrează la frigider.

Note

Gem dulce de ardei iute