Ghismana – placinta dobrogeana

Autorburuletz
DificultateÎncepător

Preparatul este ceva intre placinta, budinca, prajitura, se face usor si este foarte buna.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr kefir
 3 oua
 180 gr faina
 1 tbsp zahar
 1 tsp unt
 1 mg visine

Mod de preparare:

1

Amestecam bine faina, zaharul, ouale, kefirul si turnam compozitia intr-un vas ceramic sau yena uns cu unt. Eu am folosit recipientul de chec/cozonac.

2

Se adauga fructe dupa preferinte : capsuni, zmeura, afine, visine. Eu am folosit visine, deoarece imi place combinatia de dulce acrisor.

3

Coacem la 180˚C pentru 40-45 minute pana se rumeneste frumos.

4

Lasam sa se raceasca, o scoatem din vas si o taiem. Pofta buna!

Ingrediente

 500 gr kefir
 3 oua
 180 gr faina
 1 tbsp zahar
 1 tsp unt
 1 mg visine

Indicații

1

Amestecam bine faina, zaharul, ouale, kefirul si turnam compozitia intr-un vas ceramic sau yena uns cu unt. Eu am folosit recipientul de chec/cozonac.

2

Se adauga fructe dupa preferinte : capsuni, zmeura, afine, visine. Eu am folosit visine, deoarece imi place combinatia de dulce acrisor.

3

Coacem la 180˚C pentru 40-45 minute pana se rumeneste frumos.

4

Lasam sa se raceasca, o scoatem din vas si o taiem. Pofta buna!

Ghismana – placinta dobrogeana