Gingerbread

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Cele mai fragede!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore 45 minute

Ingrediente:

Turta dulce
 390 gr faina
 un praf de sare
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp ghimbir
 1 tsp scortisoara Ceylon
 ½ tsp nucsoara
 ¼ tsp cuisoare
 ¼ tsp anason
 120 gr unt
 100 gr zahar
 1 ou
 160 gr miere
Glazura
 100 gr zahar pudra
 3 tsp lapte

Mod de preparare:

1

Intr-un bol amestecam faina, sarea, bicarbonatul si condimentele.

2

In bolul mixerului mixam untul cu zaharul pana devine deschis la culoare si pufos, circa 5 minute.

3

Adaugam oul si mierea.

4

Adaugam treptat faina pe care am amestecat-o cu celelalte ingrediente si amestecam pana cand se incorporeaza.

5

Aluatul il impachetam in folie de plastic si il punem la frigider pentru 2 ore.

6

In acest timp pregatim glazura. Intr-un bol am pus zaharul pudra si cele 3 lingurite de lapte si le-am amestecat pana cand s-a dizolvat zaharul. Am bagat bolul la frigider pentru 30 de minute.

7

Preincalzim cuptorul la 180°C.

8

Pe blatul de lucru intindem aluatul cu ajutorului unui sucitor si taiem formele pe care le dorim

9

Le transferam pe hartia de copt din tava. Le coacem pentru 10 minute, sunt gata cand marginile incep sa devina mai inchise.

10

Le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca 2 minute, apoi le transferam pe un grilaj pentru a se raci.

11

Peste turta dulce turnam glazura si le decoram cu creioane decorative.

Ingrediente

Turta dulce
 390 gr faina
 un praf de sare
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp ghimbir
 1 tsp scortisoara Ceylon
 ½ tsp nucsoara
 ¼ tsp cuisoare
 ¼ tsp anason
 120 gr unt
 100 gr zahar
 1 ou
 160 gr miere
Glazura
 100 gr zahar pudra
 3 tsp lapte

Indicații

1

Intr-un bol amestecam faina, sarea, bicarbonatul si condimentele.

2

In bolul mixerului mixam untul cu zaharul pana devine deschis la culoare si pufos, circa 5 minute.

3

Adaugam oul si mierea.

4

Adaugam treptat faina pe care am amestecat-o cu celelalte ingrediente si amestecam pana cand se incorporeaza.

5

Aluatul il impachetam in folie de plastic si il punem la frigider pentru 2 ore.

6

In acest timp pregatim glazura. Intr-un bol am pus zaharul pudra si cele 3 lingurite de lapte si le-am amestecat pana cand s-a dizolvat zaharul. Am bagat bolul la frigider pentru 30 de minute.

7

Preincalzim cuptorul la 180°C.

8

Pe blatul de lucru intindem aluatul cu ajutorului unui sucitor si taiem formele pe care le dorim

9

Le transferam pe hartia de copt din tava. Le coacem pentru 10 minute, sunt gata cand marginile incep sa devina mai inchise.

10

Le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca 2 minute, apoi le transferam pe un grilaj pentru a se raci.

11

Peste turta dulce turnam glazura si le decoram cu creioane decorative.

Note

Gingerbread