Gnocchi cu pesto, bacon și parmezan

AutorAndra
DificultateÎncepător

Pentru toți iubitorii de paste, această rețetă de gnocchi cu pesto, bacon, roșii și parmezan este divină. E un preparat ideal pentru un prânz rapid.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 80 gr gnocchi
 2 linguri pesto
 4 căței de usturoi
 1 tsp unt
 5 felii de bacon
 10 roșii cherry
 25 gr parmezan
 sare

Mod de preparare:

1

Pastele se pun la fiert in apă cu sare.

2

Cât timp pastele fierb, ne ocupăm de sos. Într-o tigaie încinsă prăjim feliile de bacon până devin crocante. Scoatem feliile de bacon și le lăsăm să se răcească.

3

Tăiam usturoiul și îl călim în aceeași tigaie in care am prăjit baconul. După ce usturoiul a căpătat o culoare aurie, adăugăm pesto și roșiile tăiate în jumătate și baconul tăiat și mai lăsăm pe foc 2 minute la foc mic.

4

Adăugăm pastele peste sos cu 3 linguri de apă în care au fiert și mai lăsăm totul sa fiarbă circa 3 minute la foc mic. Se adaugă parmezan răzuit peste paste.

Ingrediente

 80 gr gnocchi
 2 linguri pesto
 4 căței de usturoi
 1 tsp unt
 5 felii de bacon
 10 roșii cherry
 25 gr parmezan
 sare

Indicații

1

Pastele se pun la fiert in apă cu sare.

2

Cât timp pastele fierb, ne ocupăm de sos. Într-o tigaie încinsă prăjim feliile de bacon până devin crocante. Scoatem feliile de bacon și le lăsăm să se răcească.

3

Tăiam usturoiul și îl călim în aceeași tigaie in care am prăjit baconul. După ce usturoiul a căpătat o culoare aurie, adăugăm pesto și roșiile tăiate în jumătate și baconul tăiat și mai lăsăm pe foc 2 minute la foc mic.

4

Adăugăm pastele peste sos cu 3 linguri de apă în care au fiert și mai lăsăm totul sa fiarbă circa 3 minute la foc mic. Se adaugă parmezan răzuit peste paste.

Gnocchi cu pesto, bacon și parmezan