fbpx

Gogoși cu dovleac

AutorIstrandr
DificultateÎncepător

O alternativă sănătoasă la gogoșile clasice. Fără gluten și fără zahăr.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total55 mins

Ingrediente:

 1 mg piure de dovleac
 2 cani fulgi de ovăz fără gluten
 300 g lapte de cocos la conservă
 1 linguri(ă) îndulcitor natural
 2 scorţişoară
 3 unt de arahide

Mod de preparare:

1

În vasul de la robotul de bucătărie punem piureul de dovleac, fulgii de ovăz, laptele de cocos, îndulcitorul, scorţişoara. Mixăm bine până se omogenizează toate ingredientele.

2

Punem compoziţia în forme pentru gogoşi. Eu am folosit forme din silicon. Pentru început vom umple spaţiul din forme doar pe jumătate.

3

Apoi adăugăm untul de arahide peste compoziţia de gogoşi din formă. Untul de arahide va fi umplutura sau crema gogoşilor noastre.

4

După ce am pus untul de arahide, umplem formele de gogoşi cu restul de compoziţie.

5

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute

6

După ce se răcesc, gogoşile se pot glazura după preferinţa fiecăruia sau se pot servi şi simple. Eu am folosit siropr fără zahăr.

Ingrediente

 1 mg piure de dovleac
 2 cani fulgi de ovăz fără gluten
 300 g lapte de cocos la conservă
 1 linguri(ă) îndulcitor natural
 2 scorţişoară
 3 unt de arahide

Direcții

1

În vasul de la robotul de bucătărie punem piureul de dovleac, fulgii de ovăz, laptele de cocos, îndulcitorul, scorţişoara. Mixăm bine până se omogenizează toate ingredientele.

2

Punem compoziţia în forme pentru gogoşi. Eu am folosit forme din silicon. Pentru început vom umple spaţiul din forme doar pe jumătate.

3

Apoi adăugăm untul de arahide peste compoziţia de gogoşi din formă. Untul de arahide va fi umplutura sau crema gogoşilor noastre.

4

După ce am pus untul de arahide, umplem formele de gogoşi cu restul de compoziţie.

5

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute

6

După ce se răcesc, gogoşile se pot glazura după preferinţa fiecăruia sau se pot servi şi simple. Eu am folosit siropr fără zahăr.

Gogoși cu dovleac