Un desert care poarta gustul copilariei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua din drojdie cu 3-4 linguri de apa si cu zaharul, si se lasa la fermentat pana devine o spuma. In acest timp se cerne faina si se adauga sarea.
Se adauga maiaua peste faina si se amesteca cu restul apei, pana ce aluatul devine omogen. Se toarna uleiul si se framanta cateva minute pana se despride de pe castron. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul rezultat se taie in 2-3 bucati, iar fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire (0.5-1 cm). Se foloseste un pahar pentru a decupa gogosile.
Se incinge o tigaie cu 0.5 l ulei. In data ce uleiul este incins, se pun pe rand gogosile si se lasa aproximativ 1 minut pe fiecare parte pana ce devin aurii. Se scot gogosile pe o farfurie intinsa in care se pune un servet de hartie.
Gogosile calde se pudreaza cu zahar sau se taie pe jumatate si se umplu cu gem, dulceata sau branza.
Ingrediente
Indicații
Se pregateste maiaua din drojdie cu 3-4 linguri de apa si cu zaharul, si se lasa la fermentat pana devine o spuma. In acest timp se cerne faina si se adauga sarea.
Se adauga maiaua peste faina si se amesteca cu restul apei, pana ce aluatul devine omogen. Se toarna uleiul si se framanta cateva minute pana se despride de pe castron. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul rezultat se taie in 2-3 bucati, iar fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire (0.5-1 cm). Se foloseste un pahar pentru a decupa gogosile.
Se incinge o tigaie cu 0.5 l ulei. In data ce uleiul este incins, se pun pe rand gogosile si se lasa aproximativ 1 minut pe fiecare parte pana ce devin aurii. Se scot gogosile pe o farfurie intinsa in care se pune un servet de hartie.
Gogosile calde se pudreaza cu zahar sau se taie pe jumatate si se umplu cu gem, dulceata sau branza.