fbpx

Gogosi de post

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateÎncepător

Un desert care poarta gustul copilariei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 500 g faina alba
 300 ml apa calduta
 25 g drojdie proaspata
 2 zahar
 2 ulei
 1 linguriță(e) sare
 500 ml ulei

Mod de preparare:

1

Se pregateste maiaua din drojdie cu 3-4 linguri de apa si cu zaharul, si se lasa la fermentat pana devine o spuma. In acest timp se cerne faina si se adauga sarea.

2

Se adauga maiaua peste faina si se amesteca cu restul apei, pana ce aluatul devine omogen. Se toarna uleiul si se framanta cateva minute pana se despride de pe castron. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

3

Aluatul rezultat se taie in 2-3 bucati, iar fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire (0.5-1 cm). Se foloseste un pahar pentru a decupa gogosile.

4

Se incinge o tigaie cu 0.5 l ulei. In data ce uleiul este incins, se pun pe rand gogosile si se lasa aproximativ 1 minut pe fiecare parte pana ce devin aurii. Se scot gogosile pe o farfurie intinsa in care se pune un servet de hartie.

5

Gogosile calde se pudreaza cu zahar sau se taie pe jumatate si se umplu cu gem, dulceata sau branza.

Ingrediente

 500 g faina alba
 300 ml apa calduta
 25 g drojdie proaspata
 2 zahar
 2 ulei
 1 linguriță(e) sare
 500 ml ulei

Direcții

1

Se pregateste maiaua din drojdie cu 3-4 linguri de apa si cu zaharul, si se lasa la fermentat pana devine o spuma. In acest timp se cerne faina si se adauga sarea.

2

Se adauga maiaua peste faina si se amesteca cu restul apei, pana ce aluatul devine omogen. Se toarna uleiul si se framanta cateva minute pana se despride de pe castron. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

3

Aluatul rezultat se taie in 2-3 bucati, iar fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire (0.5-1 cm). Se foloseste un pahar pentru a decupa gogosile.

4

Se incinge o tigaie cu 0.5 l ulei. In data ce uleiul este incins, se pun pe rand gogosile si se lasa aproximativ 1 minut pe fiecare parte pana ce devin aurii. Se scot gogosile pe o farfurie intinsa in care se pune un servet de hartie.

5

Gogosile calde se pudreaza cu zahar sau se taie pe jumatate si se umplu cu gem, dulceata sau branza.

Gogosi de post