Gogoși fluffy

AutorAnette
DificultateIntermediar

Desertul copilăriei.❤

ShareSave
Randamente35 de porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 2 gălbenușuri
 10 gr drojdie uscată
 350 ml lapte
 1 tbsp zahăr
 500 gr făină
 2 fl oz zahăr vanilat
 un praf de sare
 coajă de lămâie
Pentru ornat :
 zahar vanilat pudră

Mod de preparare:

1

Gălbenușurile se bat bine cu 300 g de făină cu un mixer, pana cand avem o compoziție omogenă. Se adaugă apoi drojdia uscată, zahărul și laptele călduț.

2

Se amestecă bine si se adaugă apoi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și restul de făină.

3

Se frământă bine timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine elastic. Se lasă la dospit timp de 30-45 minute sau până își dublează volumul. Pentru a dospi repede și bine este indicat sa se acopere vasul cu aluatul cu folie alimentara strech.

4

Dupa dospire, aluatul se întinde pe blatul de lucru pe care a fost presărată puțină făina. Se întinde, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aluat de grosimea unui deget.

5

Se decupează rondele cu un pahar cu marginile subțiri sau cu o cana. Aluatul se mai lasa la dospit, pe blat, pentru aproximativ 10 minute.

6

Intr-o oală/tigaie cu pereții înalți se încinge bine uleiul. Se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Când devin aurii pe o parte, se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul a 2 furculițe.

7

Gogoșile se pun într-un bol tapetat cu șervețele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de ulei. Căt sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!

Ingrediente

Pentru aluat :
 2 gălbenușuri
 10 gr drojdie uscată
 350 ml lapte
 1 tbsp zahăr
 500 gr făină
 2 fl oz zahăr vanilat
 un praf de sare
 coajă de lămâie
Pentru ornat :
 zahar vanilat pudră

Indicații

1

Gălbenușurile se bat bine cu 300 g de făină cu un mixer, pana cand avem o compoziție omogenă. Se adaugă apoi drojdia uscată, zahărul și laptele călduț.

2

Se amestecă bine si se adaugă apoi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și restul de făină.

3

Se frământă bine timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine elastic. Se lasă la dospit timp de 30-45 minute sau până își dublează volumul. Pentru a dospi repede și bine este indicat sa se acopere vasul cu aluatul cu folie alimentara strech.

4

Dupa dospire, aluatul se întinde pe blatul de lucru pe care a fost presărată puțină făina. Se întinde, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aluat de grosimea unui deget.

5

Se decupează rondele cu un pahar cu marginile subțiri sau cu o cana. Aluatul se mai lasa la dospit, pe blat, pentru aproximativ 10 minute.

6

Intr-o oală/tigaie cu pereții înalți se încinge bine uleiul. Se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Când devin aurii pe o parte, se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul a 2 furculițe.

7

Gogoșile se pun într-un bol tapetat cu șervețele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de ulei. Căt sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!

Gogoși fluffy