Desertul copilăriei.❤
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gălbenușurile se bat bine cu 300 g de făină cu un mixer, pana cand avem o compoziție omogenă. Se adaugă apoi drojdia uscată, zahărul și laptele călduț.
Se amestecă bine si se adaugă apoi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și restul de făină.
Se frământă bine timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine elastic. Se lasă la dospit timp de 30-45 minute sau până își dublează volumul. Pentru a dospi repede și bine este indicat sa se acopere vasul cu aluatul cu folie alimentara strech.
Dupa dospire, aluatul se întinde pe blatul de lucru pe care a fost presărată puțină făina. Se întinde, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aluat de grosimea unui deget.
Se decupează rondele cu un pahar cu marginile subțiri sau cu o cana. Aluatul se mai lasa la dospit, pe blat, pentru aproximativ 10 minute.
Intr-o oală/tigaie cu pereții înalți se încinge bine uleiul. Se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Când devin aurii pe o parte, se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul a 2 furculițe.
Gogoșile se pun într-un bol tapetat cu șervețele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de ulei. Căt sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Gălbenușurile se bat bine cu 300 g de făină cu un mixer, pana cand avem o compoziție omogenă. Se adaugă apoi drojdia uscată, zahărul și laptele călduț.
Se amestecă bine si se adaugă apoi sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și restul de făină.
Se frământă bine timp de 15-20 de minute, până când aluatul devine elastic. Se lasă la dospit timp de 30-45 minute sau până își dublează volumul. Pentru a dospi repede și bine este indicat sa se acopere vasul cu aluatul cu folie alimentara strech.
Dupa dospire, aluatul se întinde pe blatul de lucru pe care a fost presărată puțină făina. Se întinde, cu ajutorul sucitorului, o foaie de aluat de grosimea unui deget.
Se decupează rondele cu un pahar cu marginile subțiri sau cu o cana. Aluatul se mai lasa la dospit, pe blat, pentru aproximativ 10 minute.
Intr-o oală/tigaie cu pereții înalți se încinge bine uleiul. Se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se dă pe mic. Când devin aurii pe o parte, se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul a 2 furculițe.
Gogoșile se pun într-un bol tapetat cu șervețele absorbante, pentru a scăpa de surplusul de ulei. Căt sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!