Gogoșile la cuptor cu glazura sunt o rețeta americană foarte adorata de soțul meu.
Se evita prajeala și uleiul și gustul este desăvârșit.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In laptele călduț se adaugă drojdia și zaharul vanilat. Amestecam și lăsam drojdia sa stea 5 minute.
Într-un bol punem faina peste ea adăugăm drojdia ,oul, zaharului sarea. Apoi framantam. Adăugăm și untul care trebuie sa fie la temperatura camerei și amestecam. Și framantam cam 10 minute pana totul este omogen. Lăsam aluatul sa crească acoperit cu o folie pana își dublează volumul. Întindem aluatul și apoi tăiem cu forma de cerc. Și cu un cerc mai mic tăiem mijlocul.
Lăsam formele in tavi sa mai crească încă 10 minute. Le băgăm in cuptor preîncălzit la 190˚C cam 15 minute.
Punem o cratiță cu apa pe foc și deasupra un castron unde vom topi ciocolata.
Când gogoșile sunt gata și sau răcit puțin le pune glazura și le decoram cu ornamente.
Ingrediente
Indicații
In laptele călduț se adaugă drojdia și zaharul vanilat. Amestecam și lăsam drojdia sa stea 5 minute.
Într-un bol punem faina peste ea adăugăm drojdia ,oul, zaharului sarea. Apoi framantam. Adăugăm și untul care trebuie sa fie la temperatura camerei și amestecam. Și framantam cam 10 minute pana totul este omogen. Lăsam aluatul sa crească acoperit cu o folie pana își dublează volumul. Întindem aluatul și apoi tăiem cu forma de cerc. Și cu un cerc mai mic tăiem mijlocul.
Lăsam formele in tavi sa mai crească încă 10 minute. Le băgăm in cuptor preîncălzit la 190˚C cam 15 minute.
Punem o cratiță cu apa pe foc și deasupra un castron unde vom topi ciocolata.
Când gogoșile sunt gata și sau răcit puțin le pune glazura și le decoram cu ornamente.