fbpx

Gogosi pudrate

AvatarAutorCormos.anca
DificultateÎncepător

Un dulce ce imi aminteste mereu de bunica care ne aduna pe toti in jurul sobei, in serile reci de iarna din Bucovina.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 500 g faina
 4 galbenusuri
 300 ml lapte
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 4 zahar
 30 g drojdie proaspata
 coaja de la o lamaie
 zahar pudra
 ulei pentru prajit
 un praf de sare

Mod de preparare:

1

Incalzim laptele pe foc, pana sa dea in fierbere, adaugam drojdia proaspata si lasam amestecul sa "se odihneasca" pana se face spuma.

2

Adaugam galbenusurile si lingurile de zahar. Ulterior, adaugam jumatate din cantitatea de faina, un praf de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam bine cu mixerul pana la omogenizare. . Se adauga si ultima cantitate de faina, se framanta bine si se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

3

Dupa ce observam ca aluatul a dospit si si-a marit dimensiunea, incepem pregatirea efectiva a gogosilor. Intindem aluatul pe o suprafata intinsa, cu ajutorul unui sucitor. Dupa ce obtinem o foaie cu o grosime de aproximativ 2 cm, taiem aluatul, cu ajutorul unui pahar de sticla - in forma rotunda.

4

Intr-o gratita adanca, pune o cantitate considerabila de ulei pentru prajit, adaugam pe rand aluatul taiat si le lasam la prajit aproximativ 2 minute.
Gogosile se scot pe un prosop de hartie, ulterior le pudram cu zahar si le servim neaparat, alaturi de cei dragi! 🙂

Ingrediente

 500 g faina
 4 galbenusuri
 300 ml lapte
 2 fl oz zahar vanilinat
 1 linguriță(e) esenta de vanilie
 4 zahar
 30 g drojdie proaspata
 coaja de la o lamaie
 zahar pudra
 ulei pentru prajit
 un praf de sare

Direcții

1

Incalzim laptele pe foc, pana sa dea in fierbere, adaugam drojdia proaspata si lasam amestecul sa "se odihneasca" pana se face spuma.

2

Adaugam galbenusurile si lingurile de zahar. Ulterior, adaugam jumatate din cantitatea de faina, un praf de sare, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam bine cu mixerul pana la omogenizare. . Se adauga si ultima cantitate de faina, se framanta bine si se lasa la dospit cel putin jumatate de ora.

3

Dupa ce observam ca aluatul a dospit si si-a marit dimensiunea, incepem pregatirea efectiva a gogosilor. Intindem aluatul pe o suprafata intinsa, cu ajutorul unui sucitor. Dupa ce obtinem o foaie cu o grosime de aproximativ 2 cm, taiem aluatul, cu ajutorul unui pahar de sticla - in forma rotunda.

4

Intr-o gratita adanca, pune o cantitate considerabila de ulei pentru prajit, adaugam pe rand aluatul taiat si le lasam la prajit aproximativ 2 minute.
Gogosile se scot pe un prosop de hartie, ulterior le pudram cu zahar si le servim neaparat, alaturi de cei dragi! 🙂

Gogosi pudrate