Gogoși pufoase, coapte fara ulei, cu doar 65 kcal/bucata!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus ingredientele pentru aluat în cuva mașinii de pâine, întâi lichidele, apoi solidele și am frământat aproximativ 15 minute. Aluatul se poate frământa și manual sau la robot, urmând să obțineți un aluat molcuț, dar nelipicios, asemănător celui pentru cozonac.
Am transferat aluatul frâmântat într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat la dospit cam 70 de minute, acoperit cu folie alimentară. Dacă vă grăbiți, puteți încălzi cuptorul la 30 de grade și să puneți aluatul la dospit pentru 45 de minute.
După dospire, am întins o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime, am decupat gogoșile și le-am așezat în tava unsă ușor cu spray pentru gătit. Am acoperit tava și am lăsat gogoșile să dospească iar, pentru aproximativ o oră.
Am încins cuptorul la 190 de grade. Am copt gogoșile 8-10 minute, până se rumenesc frumos. După coacere, am uns fiecare gogoașă cu unt topit (folosind o pensulă), apoi le-am pudrat cu zahăr.
Ingrediente
Indicații
Am pus ingredientele pentru aluat în cuva mașinii de pâine, întâi lichidele, apoi solidele și am frământat aproximativ 15 minute. Aluatul se poate frământa și manual sau la robot, urmând să obțineți un aluat molcuț, dar nelipicios, asemănător celui pentru cozonac.
Am transferat aluatul frâmântat într-un bol uns cu ulei și l-am lăsat la dospit cam 70 de minute, acoperit cu folie alimentară. Dacă vă grăbiți, puteți încălzi cuptorul la 30 de grade și să puneți aluatul la dospit pentru 45 de minute.
După dospire, am întins o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime, am decupat gogoșile și le-am așezat în tava unsă ușor cu spray pentru gătit. Am acoperit tava și am lăsat gogoșile să dospească iar, pentru aproximativ o oră.
Am încins cuptorul la 190 de grade. Am copt gogoșile 8-10 minute, până se rumenesc frumos. După coacere, am uns fiecare gogoașă cu unt topit (folosind o pensulă), apoi le-am pudrat cu zahăr.