Dulciuri rapide
Ingrediente:
Mod de preparare:
Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.
Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.
Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.
Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.
Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale
Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.
Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.
Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.
Ingrediente
Indicații
Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.
Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.
Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.
Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.
Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale
Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.
Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.
Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.