fbpx

Gogoși pufoase

AvatarAutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Dulciuri rapide

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 30 minsTimp de gătire / răcire35 minsTimp Total2 ore 5 mins

Ingrediente:

 500 g Faina
 300 ml Lapte
 4 Gălbenușuri
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Coaja de lamaie
 1 linguri(ă) Esență de vanilie
 30 g Drojdie proaspata
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 linguri(ă) Zahar tos

Mod de preparare:

1

Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.

2

Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.

3

Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.

4

Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.

5

Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale

6

Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.

7

Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.

8

Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.

9

Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.

Ingrediente

 500 g Faina
 300 ml Lapte
 4 Gălbenușuri
 1 linguriță(e) Sare
 1 linguriță(e) Coaja de lamaie
 1 linguri(ă) Esență de vanilie
 30 g Drojdie proaspata
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 linguri(ă) Zahar tos

Direcții

1

Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.

2

Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.

3

Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.

4

Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.

5

Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale

6

Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.

7

Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.

8

Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.

9

Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.

Gogoși pufoase