Gogosi pufoase.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut 10-15 minute, pana se umfla drojdia.
Turnam amestecul acesta intr-un lighean sau un castron incapator si punem peste el galbenusurile de ou, untul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si le mixam. La final punem faina.
Le amestecam bine pe toate cu mainile si framantam 5-10 minute. Aluatul trebuie sa fie putin lipicios. Daca este prea tare, mai adaugam lapte. Daca este prea moale, mai punem faina.
Dupa framantare acoperim castronul cu capac sau cu folie de plastic si lasam jumatate de ora sa creasca aluatul. Dupa jumatate de ora, turnam aluatul pe masa si rupem din el bucatele cam de marimea unei mingi de ping pong pe care le formam in bilute. Fiecare biluta o punem pe cate un patratel de hartie de copt. Mie imi ies vreo 25 de bilute.
Dupa ce formam toate bilele, le acoperim cu un prosop de bucatarie curat si le mai lasam inca 15-20 de minute sa creasca.
Aproape de final punem cam un litru de ulei la incins intr-o tigaie adanca si scufundam bilele in el, la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte (pana devin aramii).
Le scoatem intr-un castron curat tapetat cu hartie prosop (pentru a absorbi uleiul in exces) si pudram cu zahar vanilinat.
Ingrediente
Indicații
Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia si se lasa la crescut 10-15 minute, pana se umfla drojdia.
Turnam amestecul acesta intr-un lighean sau un castron incapator si punem peste el galbenusurile de ou, untul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si le mixam. La final punem faina.
Le amestecam bine pe toate cu mainile si framantam 5-10 minute. Aluatul trebuie sa fie putin lipicios. Daca este prea tare, mai adaugam lapte. Daca este prea moale, mai punem faina.
Dupa framantare acoperim castronul cu capac sau cu folie de plastic si lasam jumatate de ora sa creasca aluatul. Dupa jumatate de ora, turnam aluatul pe masa si rupem din el bucatele cam de marimea unei mingi de ping pong pe care le formam in bilute. Fiecare biluta o punem pe cate un patratel de hartie de copt. Mie imi ies vreo 25 de bilute.
Dupa ce formam toate bilele, le acoperim cu un prosop de bucatarie curat si le mai lasam inca 15-20 de minute sa creasca.
Aproape de final punem cam un litru de ulei la incins intr-o tigaie adanca si scufundam bilele in el, la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte (pana devin aramii).
Le scoatem intr-un castron curat tapetat cu hartie prosop (pentru a absorbi uleiul in exces) si pudram cu zahar vanilinat.