fbpx

Granola Bars

AutorIstrandr
DificultateIntermediar

Batoane Granola, perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare înainte de sală

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 3 cani fulgi de ovăz
 3 fulgi de hrişcă
 3 stafide
 20 curmale (hidratate în prealabil)
 2 seminţe de floarea soarelui
 2 seminţe de chia
 1 linguri(ă) seminţe de in
 1 linguri(ă) seminţe de susan
 1 linguri(ă) fulgi de cocos
 3 ouă
 3 piure de mere
 2 ulei de cocos
 2 sirop de agave
 30 g caju
 30 g migdale
 30 g nuci
 30 g alune de pădure
 30 g arahide

Mod de preparare:

1

Pentru început trebuie să punem curmalele la înmuiat în apă fierbinte pentru aproximativ 50 de minute.

2

După ce s-au înmuiat curmalele, le punem în blender împreună cu o parte din apa în care au stat la înmuiat și mixăm bine până le transformăm într-o pastă.

3

Apoi, într-un bol încăpător, amestecăm mai întâi toate ingredientele solide, respectiv: fulgii de ovăz, fulgii de hrișcă, stafidele, fulgii de cocos, semințele și celelalte oleaginoase.

4

Ulterior adăugăm ingredientele lichide, respectiv pasta de curmale, piureul de mere, ouăle, uleiul de cocos şi siropul de agave și amestăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.

5

Luăm o tavă de cuptor și o acoperim în hârtie de copt. Punem în ea compoziţia şi o întindem cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile.

6

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Pe parcurs, urmărim să nu se rumenească prea tare deasupra.

7

După trecerea celor 30 de minute compoziţia s-a copt. Scoatem tava din cuptor şi o lăsăm la răcit.

8

După ce se răceşte tăiem compoziţia sub formă de batoane.
Dacă aveţi timp şi imaginaţie puteţi decora batoanele cu un topping de ciocolată. Eu am vrut să le păstrez aşa pentru că sunt suficient de dulci. Savuraţi batonul energizant.

Ingrediente

 3 cani fulgi de ovăz
 3 fulgi de hrişcă
 3 stafide
 20 curmale (hidratate în prealabil)
 2 seminţe de floarea soarelui
 2 seminţe de chia
 1 linguri(ă) seminţe de in
 1 linguri(ă) seminţe de susan
 1 linguri(ă) fulgi de cocos
 3 ouă
 3 piure de mere
 2 ulei de cocos
 2 sirop de agave
 30 g caju
 30 g migdale
 30 g nuci
 30 g alune de pădure
 30 g arahide

Direcții

1

Pentru început trebuie să punem curmalele la înmuiat în apă fierbinte pentru aproximativ 50 de minute.

2

După ce s-au înmuiat curmalele, le punem în blender împreună cu o parte din apa în care au stat la înmuiat și mixăm bine până le transformăm într-o pastă.

3

Apoi, într-un bol încăpător, amestecăm mai întâi toate ingredientele solide, respectiv: fulgii de ovăz, fulgii de hrișcă, stafidele, fulgii de cocos, semințele și celelalte oleaginoase.

4

Ulterior adăugăm ingredientele lichide, respectiv pasta de curmale, piureul de mere, ouăle, uleiul de cocos şi siropul de agave și amestăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.

5

Luăm o tavă de cuptor și o acoperim în hârtie de copt. Punem în ea compoziţia şi o întindem cu ajutorul unei linguri sau cu mâinile.

6

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Pe parcurs, urmărim să nu se rumenească prea tare deasupra.

7

După trecerea celor 30 de minute compoziţia s-a copt. Scoatem tava din cuptor şi o lăsăm la răcit.

8

După ce se răceşte tăiem compoziţia sub formă de batoane.
Dacă aveţi timp şi imaginaţie puteţi decora batoanele cu un topping de ciocolată. Eu am vrut să le păstrez aşa pentru că sunt suficient de dulci. Savuraţi batonul energizant.

Granola Bars