fbpx

Granola cu ciocolata

AvatarAutorColtul cu bunatati
DificultateIntermediar

Granola facuta in casa este o alternativa grozava la cerealele din comert, care desi sunt gustoase, sunt pline de zahar. Este micul dejun perfect sau gustarea delicioasa dintre mese, cu fructe proaspete, deshidratate, iaurt, lapte sau chiar si simple, pot fi un snack de neratat, mai ales cand au ciocolata din plin.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 200 g ovaz
 100 g unt de arahide
 100 g mix de nuci
 40 ml ulei de cocos (topit)
 1 linguri(ă) miere
 1 linguri(ă) pudra de cacao (cu varf)
 2 linguri(ă) fulgi de cocos
 4 linguri(ă) mix de seminte (dovleac, floarea soarelui, in, susan)
 1 linguri(ă) seminte de canepa
 60 g ciocolata

Mod de preparare:

1

Amestec untul de arahide cu uleiul si mierea pana se omogenizeaza bine. Apoi, adaug pudra de cacao si continui sa amestec.

2

Urmeaza ovazul. Dupa ce acesta s-a colorat uniform, incep sa adaug si restul ingredientelor: semintele, fulgii de cocos si un praf de sare.

3

Trec totul intr-o tava cu foaie de copt si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, aproximativ 10-15 de minute, intre timp mai amestec din cand in cand.

4

Urmeaza sa taiem nucile in bucati mari, la fel si ciocolata. Eu folosesc de obicei ciocolata cu 70-80% cacao, dar de mentionat ar fi faptul ca aroma finala va fi un pic amaruie. De aceea, puteti folosi orice tip de ciocolata va place.
Dupa cele 10-15 minute, scot tava din cuptor, adaug nucile si jumatate din cantitatea de ciocolata si mai tin granola 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.

5

La final, pun si restul de ciocolata si amestec bine. Puteti sa o puneti direct peste granola calda, daca vreti ca ciocolata sa se topeasca, sau puteti sa asteptati pana ce aceasta se raceste.

6

O lasam pana se raceste complet, iar apoi o trecem intr-un borcan de sticla, cu capac. Puteti sa o depozitati pana la 2 saptamani.

Ingrediente

 200 g ovaz
 100 g unt de arahide
 100 g mix de nuci
 40 ml ulei de cocos (topit)
 1 linguri(ă) miere
 1 linguri(ă) pudra de cacao (cu varf)
 2 linguri(ă) fulgi de cocos
 4 linguri(ă) mix de seminte (dovleac, floarea soarelui, in, susan)
 1 linguri(ă) seminte de canepa
 60 g ciocolata

Direcții

1

Amestec untul de arahide cu uleiul si mierea pana se omogenizeaza bine. Apoi, adaug pudra de cacao si continui sa amestec.

2

Urmeaza ovazul. Dupa ce acesta s-a colorat uniform, incep sa adaug si restul ingredientelor: semintele, fulgii de cocos si un praf de sare.

3

Trec totul intr-o tava cu foaie de copt si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, aproximativ 10-15 de minute, intre timp mai amestec din cand in cand.

4

Urmeaza sa taiem nucile in bucati mari, la fel si ciocolata. Eu folosesc de obicei ciocolata cu 70-80% cacao, dar de mentionat ar fi faptul ca aroma finala va fi un pic amaruie. De aceea, puteti folosi orice tip de ciocolata va place.
Dupa cele 10-15 minute, scot tava din cuptor, adaug nucile si jumatate din cantitatea de ciocolata si mai tin granola 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.

5

La final, pun si restul de ciocolata si amestec bine. Puteti sa o puneti direct peste granola calda, daca vreti ca ciocolata sa se topeasca, sau puteti sa asteptati pana ce aceasta se raceste.

6

O lasam pana se raceste complet, iar apoi o trecem intr-un borcan de sticla, cu capac. Puteti sa o depozitati pana la 2 saptamani.

Granola cu ciocolata