Griș cu lapte și afine

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Ce ați spune de un griș cu lapte "altfel"?
Este tare delicios, nu numai aspectuos!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 200 ml Lapte
 25 gr Griș
 Mână de afine congelate
 Carob
 Scorțișoară
 1 tbsp Nuci măcinate

Mod de preparare:

1

Am pus laptele pe foc și când a început să fiarbă am adăugat grișul și afinele (am avut congelate și le-am pus în același timp cu grișul), apoi am amestecat până a început să se îngroașe. Când a fost gata am pus o parte în formă (vas ramekin cu diametrul de 9 cm), iar în restul am adăugat scorțișoară, carob și nuca măcinată, după care am răsturnat în vas, peste prima parte.

2

Când s-a răcit am introdus la frigider și am lăsat peste noapte (pentru a-l servi la mic dejun, alături de fructe proaspete).

Ingrediente

 200 ml Lapte
 25 gr Griș
 Mână de afine congelate
 Carob
 Scorțișoară
 1 tbsp Nuci măcinate

Indicații

1

Am pus laptele pe foc și când a început să fiarbă am adăugat grișul și afinele (am avut congelate și le-am pus în același timp cu grișul), apoi am amestecat până a început să se îngroașe. Când a fost gata am pus o parte în formă (vas ramekin cu diametrul de 9 cm), iar în restul am adăugat scorțișoară, carob și nuca măcinată, după care am răsturnat în vas, peste prima parte.

2

Când s-a răcit am introdus la frigider și am lăsat peste noapte (pentru a-l servi la mic dejun, alături de fructe proaspete).

Note

Griș cu lapte și afine