Cel mai apreciat desert al copilariei mele pe care il serveam cel mai des iarna. Cel mai des cu gem proaspat facut toamna si cel mai des in patura, la caldura.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic.
Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul si se amesca incontinuu.
Se lasa la fiert aproximativ 5-6 minute, amestecand din cand in cand.
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun pe foc. Se amesteca usor pana cand incep sa fiarba. Se lasa 2,3 minute sau pana se ingroasa ca un gem.
Grisul se pune intr-un bol si se lasa cateva minute la racit. Se pune jeleul deasupra si se serveste cald.
Ingrediente
Indicații
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic.
Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul si se amesca incontinuu.
Se lasa la fiert aproximativ 5-6 minute, amestecand din cand in cand.
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun pe foc. Se amesteca usor pana cand incep sa fiarba. Se lasa 2,3 minute sau pana se ingroasa ca un gem.
Grisul se pune intr-un bol si se lasa cateva minute la racit. Se pune jeleul deasupra si se serveste cald.