fbpx

Huevos Rancheros

Autorcristinafoodie_
DificultateÎncepător

Ouăle ,,fermiere'' sunt un mic dejun mexican delicios și rapid compus dintr-un sos, tortillas și un ou prăjit. Sosul are o tentă picantă, însă poate fi făcut cu ce ingrediente aveți la îndemnână, la fel ca și corespondentul său oriental, Shashuka.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 100 g chorizo
 1 ceapă mică
 2 ardei chilli
 400 g roșii din conservă
 2 tortillas
 2 ouă
 câteva frunze de pătrunjel proaspăt (pentru decor)

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie antiaderentă fără ulei adăugăm cubulețele de chorizo și le lăsăm până când își lasă o parte din grăsime în tigaie.

2

După ce chorizo s-a rumenit, adăugăm ceapa tăiata mărunt și o prăjim în grăsimea din tigaie 2-3 min sau până devine translucidă.

3

Când ceapa devine translucidă adăugăm roșiile din conservă. Dacă sunt întregi le mărunțim cu spatula sau cu mâna (cazul nostru), astfel încât să avem bucățele micuțe. Lăsăm sosul să fiarbă aproximativ 5 minute.

4

La final, adăugăm aredeiul chilli tăiat cuburi mici, condimentam cu sare și piper și mai lăsăm la fiert încă 2-3 minute.

5

Între timp, într-o tigaie mai mică încălzită și (opțional) unsă cu puțin unt rumenim tortillas pe ambele părți, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

6

La final, prăjim 2 ouă în puțin ulei.

7

Pe farfurie punem 2 linguri de sos, peste ele așezăm tortillas, ouăle și restul de sos. La final presărăm puțin pătrunjel proaspăt pentru decor și pentru un adaos de prospețime. Asta-i tot! 🙂

Ingrediente

 100 g chorizo
 1 ceapă mică
 2 ardei chilli
 400 g roșii din conservă
 2 tortillas
 2 ouă
 câteva frunze de pătrunjel proaspăt (pentru decor)

Direcții

1

Într-o tigaie antiaderentă fără ulei adăugăm cubulețele de chorizo și le lăsăm până când își lasă o parte din grăsime în tigaie.

2

După ce chorizo s-a rumenit, adăugăm ceapa tăiata mărunt și o prăjim în grăsimea din tigaie 2-3 min sau până devine translucidă.

3

Când ceapa devine translucidă adăugăm roșiile din conservă. Dacă sunt întregi le mărunțim cu spatula sau cu mâna (cazul nostru), astfel încât să avem bucățele micuțe. Lăsăm sosul să fiarbă aproximativ 5 minute.

4

La final, adăugăm aredeiul chilli tăiat cuburi mici, condimentam cu sare și piper și mai lăsăm la fiert încă 2-3 minute.

5

Între timp, într-o tigaie mai mică încălzită și (opțional) unsă cu puțin unt rumenim tortillas pe ambele părți, aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

6

La final, prăjim 2 ouă în puțin ulei.

7

Pe farfurie punem 2 linguri de sos, peste ele așezăm tortillas, ouăle și restul de sos. La final presărăm puțin pătrunjel proaspăt pentru decor și pentru un adaos de prospețime. Asta-i tot! 🙂

Huevos Rancheros