Hummus

AutorLoredana Lixandru
DificultateIntermediar

Aceasta reteta de hummus este foarte simplu de urmat, iar rezultatul este pe masura.
Tine cont ca vei avea nevoie de un blender sau food processor.
Hummusul este perfect atunci cand vrei un snak sanatos. Poate fi folosit ca si dip sau in sendvisuri, in functie de preferintele fiecaruia,

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 200 gr naut uscat
 2 pasta de tahini
 4 catei usturoi
 1 tsp bicarbonat
 100 ml apa rece (ice-cold)
 sucul de la 1 lamaie mica

Mod de preparare:

1

Se lasa nautul in apa rece peste noapte.

2

A doua zi, se pune nautul la fiert in apa curata (nu in cea in care a stat peste noapte) impreuna cu bicarbonatul si usturoiul.

3

Dupa ce s-a fiert nautul, il scoatem din apa si il decojim. (Bicarbonatul va face ca decojirea sa fie foarte usoara).

4

Adaugam nautul in blender/food processor impreuna cu usturoiul fiert si sarea pana se strivste fiecare bob.

5

Adaugam mai apoi zeama de lamaie impreuna cu apa care este foarte rece si mai blenduim.

6

Adaugam apoi si pasta de tahini si mai blenduim pana devine o pasta cremoasa.

7

Transferam continutul intr-un bol si adaugam putin ulei de masline pe deasupra + boia de ardei + boabe de naut (optional).

Ingrediente

 200 gr naut uscat
 2 pasta de tahini
 4 catei usturoi
 1 tsp bicarbonat
 100 ml apa rece (ice-cold)
 sucul de la 1 lamaie mica

Indicații

1

Se lasa nautul in apa rece peste noapte.

2

A doua zi, se pune nautul la fiert in apa curata (nu in cea in care a stat peste noapte) impreuna cu bicarbonatul si usturoiul.

3

Dupa ce s-a fiert nautul, il scoatem din apa si il decojim. (Bicarbonatul va face ca decojirea sa fie foarte usoara).

4

Adaugam nautul in blender/food processor impreuna cu usturoiul fiert si sarea pana se strivste fiecare bob.

5

Adaugam mai apoi zeama de lamaie impreuna cu apa care este foarte rece si mai blenduim.

6

Adaugam apoi si pasta de tahini si mai blenduim pana devine o pasta cremoasa.

7

Transferam continutul intr-un bol si adaugam putin ulei de masline pe deasupra + boia de ardei + boabe de naut (optional).

Hummus