O rețetă simpla, cu puține ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Nautul se amesteca intr-un bol cu 1,5 L apa si ½ lingurita de bicarbonat si se lasa peste noapte la hidratat.
A doua zi, se scurge nautul si se clateste cu apa rece.
Pentru a fi mai usor sa curete pielita de pe naut, puteti sa coaceti nautul intr-o tava, amestecat cu 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 200˚C.
Dupa acest timp, nautul se scoate din cuptor si se clateste bine, intr-o sita pentru a elimina bicarbonatul. Puteti masa putin nautul pentru a incepe pielita sa se desprindă.
Intr-o oala curata, se adauga nautul, 1,5 litri de apa rece si ½ lingurita bicarbonat de sodiu si se fierbe la foc mediu pana incepe nautul sa se sfarame (in jur de 20 de minute).
Dupa ce este fiert, nautul se scurge de apa si se lasa deoparte.
In bolul unui blender/robot de bucatarie am amestecat sucul de lamaie si tahini si am mixat bine, pana a capatat o consistenta cremoasa si s-a deschis la culoare - in jur de un minut. Dupa 30 de secunde am amestecat in bol si am mai mixat inca 30 de secunde.
Ulterior am adaugat chimion, uleiul de masline, usturoiul si sarea dupa gust si am mai mixat pentru inca 1 minute, in reprize de 30 de secunde.
Daca folositi năut la conserva, acum este momentul in care nautul se scoate din conserva si se clateste.
Se adauga jumatate din cantitatea de naut in robotul de bucatarie si se mixeaza in jur de 2-3 minute, pana toata compozitia este omogena si cremoasa.
Apoi am adaugat si restul de naut si am mai mixat inca 2 minute.
In acest moment puteti sa ajustati consistenta hummusului adaugand pana la 2 linguri de apa si mixand in continuare in robotul de bucatarie.
La final se scoate hummusul intr-un bol si se serveste cu legume, biscuiti, lipii sau asa cum doriți.
Ingrediente
Indicații
Nautul se amesteca intr-un bol cu 1,5 L apa si ½ lingurita de bicarbonat si se lasa peste noapte la hidratat.
A doua zi, se scurge nautul si se clateste cu apa rece.
Pentru a fi mai usor sa curete pielita de pe naut, puteti sa coaceti nautul intr-o tava, amestecat cu 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pentru 10 minute in cuptorul preincalzit la 200˚C.
Dupa acest timp, nautul se scoate din cuptor si se clateste bine, intr-o sita pentru a elimina bicarbonatul. Puteti masa putin nautul pentru a incepe pielita sa se desprindă.
Intr-o oala curata, se adauga nautul, 1,5 litri de apa rece si ½ lingurita bicarbonat de sodiu si se fierbe la foc mediu pana incepe nautul sa se sfarame (in jur de 20 de minute).
Dupa ce este fiert, nautul se scurge de apa si se lasa deoparte.
In bolul unui blender/robot de bucatarie am amestecat sucul de lamaie si tahini si am mixat bine, pana a capatat o consistenta cremoasa si s-a deschis la culoare - in jur de un minut. Dupa 30 de secunde am amestecat in bol si am mai mixat inca 30 de secunde.
Ulterior am adaugat chimion, uleiul de masline, usturoiul si sarea dupa gust si am mai mixat pentru inca 1 minute, in reprize de 30 de secunde.
Daca folositi năut la conserva, acum este momentul in care nautul se scoate din conserva si se clateste.
Se adauga jumatate din cantitatea de naut in robotul de bucatarie si se mixeaza in jur de 2-3 minute, pana toata compozitia este omogena si cremoasa.
Apoi am adaugat si restul de naut si am mai mixat inca 2 minute.
In acest moment puteti sa ajustati consistenta hummusului adaugand pana la 2 linguri de apa si mixand in continuare in robotul de bucatarie.
La final se scoate hummusul intr-un bol si se serveste cu legume, biscuiti, lipii sau asa cum doriți.