Hummus

Autorpetitecuisine
DificultateIntermediar

Hummusul este o specialitate orientala care conține piure de năut, pasta de susan (tahini), ulei de măsline, zeama de lămâie și condimente.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 1 conserva de năut (400 g), dar puteți folosi și năut uscat pe care îl lăsați la hidratat peste noapte și îl fierbeți.
 3 tahini
 4-5 linguri ulei de măsline
 zeama de la jumătate de lămâie
 3 căței de usturoi
 sare si piper

Mod de preparare:

1

Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.

2

Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.

3

Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.

4

Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.

5

Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.

Ingrediente

 1 conserva de năut (400 g), dar puteți folosi și năut uscat pe care îl lăsați la hidratat peste noapte și îl fierbeți.
 3 tahini
 4-5 linguri ulei de măsline
 zeama de la jumătate de lămâie
 3 căței de usturoi
 sare si piper

Indicații

1

Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.

2

Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.

3

Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.

4

Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.

5

Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.

Hummus