fbpx

Hummus

Autorpetitecuisine
DificultateIntermediar

Hummusul este o specialitate orientala care conține piure de năut, pasta de susan (tahini), ulei de măsline, zeama de lămâie și condimente.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 1 conserva de năut (400 g), dar puteți folosi și năut uscat pe care îl lăsați la hidratat peste noapte și îl fierbeți.
 3 tahini
 4-5 linguri ulei de măsline
 zeama de la jumătate de lămâie
 3 căței de usturoi
 sare si piper

Mod de preparare:

1

Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.

2

Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.

3

Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.

4

Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.

5

Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.

Ingrediente

 1 conserva de năut (400 g), dar puteți folosi și năut uscat pe care îl lăsați la hidratat peste noapte și îl fierbeți.
 3 tahini
 4-5 linguri ulei de măsline
 zeama de la jumătate de lămâie
 3 căței de usturoi
 sare si piper

Direcții

1

Scurgem zeama de la conserva de năut ( însă nu o aruncam pentru ca vom avea nevoie de ea) și punem boabele de năut într-un bol. Daca folositi boabe de naut uscate trebuie sa le lasati la hidratat peste noapte si dupa le fierbeti.

2

Adăugăm tahini, uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțin din zeama din conserva.

3

Cu ajutorul unui mixer vertical pasăm foarte bine ingredientele.

4

Adăugăm usturoiul, sarea și piperul și mixam in continuare. In funcție de consistenta pe care o preferați mai puteți adăuga zeama din conserva de năut.

5

Il puteti decora cu ce va place. Eu am folosit putina boia dulce.

Hummus