Hummus-ul este perfect pentru vegani, în perioadele de post, la o mică reuniune cu prietenii (servit alături de bastonaşe de legume crude şi lipii de casă), ca mic-dejun, prânz ori cină.
Varianta mea preferată trebuie să fie cea cu ardei copţi – asta pentru că iubesc orice preparat cu ardei copţi, dar după ce am încercat o porţie de hummus cu roşii uscate, mi-am dat seama că primul loc în top poate fi ocupat de ambele rețete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Năutul se pune la hidratat peste noapte într-o cantitate suficientă de apă – 1-1.5 litri apă.
Se scurge năutul de apa în care a stat peste noapte apoi se pune la fiert în 1-1.5 litri apă cu sare. Se fierbe la foc mic până când se înmoaie cât să poată fi strivit ușor între degete.
Se pun în paharul unui blender năutul fiert și scurs de apă (opriți o cană din apa în care a fiert pentru a subția la sfârșit hummus-ul), roșiile uscate, uleiul de măsline, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sare și piper după gust.
Pasați bine ingredientele, adăugând treptat câte puțin din apa în care a fiert năutul, până când obțineți o pastă fină.
Gustați și potriviți de sare și piper. Puteți chiar să mai adăugați zeamă de lămâie sau chimion, în funcție de preferințe.
De asemenea, puteți ajusta consistența hummus-ului folosind mai multă sau mai puțină apă. Important este să încorporați apa și/sau condimentele treptat, gustând pe parcurs.
Când ați terminat, transferați hummus-ul într-un bol sau o caserolă și depozitați-l la frigider.
Ingrediente
Indicații
Năutul se pune la hidratat peste noapte într-o cantitate suficientă de apă – 1-1.5 litri apă.
Se scurge năutul de apa în care a stat peste noapte apoi se pune la fiert în 1-1.5 litri apă cu sare. Se fierbe la foc mic până când se înmoaie cât să poată fi strivit ușor între degete.
Se pun în paharul unui blender năutul fiert și scurs de apă (opriți o cană din apa în care a fiert pentru a subția la sfârșit hummus-ul), roșiile uscate, uleiul de măsline, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sare și piper după gust.
Pasați bine ingredientele, adăugând treptat câte puțin din apa în care a fiert năutul, până când obțineți o pastă fină.
Gustați și potriviți de sare și piper. Puteți chiar să mai adăugați zeamă de lămâie sau chimion, în funcție de preferințe.
De asemenea, puteți ajusta consistența hummus-ului folosind mai multă sau mai puțină apă. Important este să încorporați apa și/sau condimentele treptat, gustând pe parcurs.
Când ați terminat, transferați hummus-ul într-un bol sau o caserolă și depozitați-l la frigider.