fbpx

Hummus cu roşii uscate

AvatarAutorLacrimioara Cîciu
DificultateÎncepător

Hummus-ul este perfect pentru vegani, în perioadele de post, la o mică reuniune cu prietenii (servit alături de bastonaşe de legume crude şi lipii de casă), ca mic-dejun, prânz ori cină.
Varianta mea preferată trebuie să fie cea cu ardei copţi – asta pentru că iubesc orice preparat cu ardei copţi, dar după ce am încercat o porţie de hummus cu roşii uscate, mi-am dat seama că primul loc în top poate fi ocupat de ambele rețete.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total1 oră

Ingrediente:

 200 g năut uscat
 6 roşii uscate
 2 linguri(ă) ulei de măsline
 2 linguri(ă) tahini
 3 grăunţe usturoi
 2 linguri(ă) suc de lămâie
 ½ linguriță(e) chimion pudră
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Năutul se pune la hidratat peste noapte într-o cantitate suficientă de apă – 1-1.5 litri apă.
Se scurge năutul de apa în care a stat peste noapte apoi se pune la fiert în 1-1.5 litri apă cu sare. Se fierbe la foc mic până când se înmoaie cât să poată fi strivit ușor între degete.

2

Se pun în paharul unui blender năutul fiert și scurs de apă (opriți o cană din apa în care a fiert pentru a subția la sfârșit hummus-ul), roșiile uscate, uleiul de măsline, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sare și piper după gust.

3

Pasați bine ingredientele, adăugând treptat câte puțin din apa în care a fiert năutul, până când obțineți o pastă fină.
Gustați și potriviți de sare și piper. Puteți chiar să mai adăugați zeamă de lămâie sau chimion, în funcție de preferințe.

4

De asemenea, puteți ajusta consistența hummus-ului folosind mai multă sau mai puțină apă. Important este să încorporați apa și/sau condimentele treptat, gustând pe parcurs.

5

Când ați terminat, transferați hummus-ul într-un bol sau o caserolă și depozitați-l la frigider.

Ingrediente

 200 g năut uscat
 6 roşii uscate
 2 linguri(ă) ulei de măsline
 2 linguri(ă) tahini
 3 grăunţe usturoi
 2 linguri(ă) suc de lămâie
 ½ linguriță(e) chimion pudră
 sare
 piper

Direcții

1

Năutul se pune la hidratat peste noapte într-o cantitate suficientă de apă – 1-1.5 litri apă.
Se scurge năutul de apa în care a stat peste noapte apoi se pune la fiert în 1-1.5 litri apă cu sare. Se fierbe la foc mic până când se înmoaie cât să poată fi strivit ușor între degete.

2

Se pun în paharul unui blender năutul fiert și scurs de apă (opriți o cană din apa în care a fiert pentru a subția la sfârșit hummus-ul), roșiile uscate, uleiul de măsline, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul, chimionul, sare și piper după gust.

3

Pasați bine ingredientele, adăugând treptat câte puțin din apa în care a fiert năutul, până când obțineți o pastă fină.
Gustați și potriviți de sare și piper. Puteți chiar să mai adăugați zeamă de lămâie sau chimion, în funcție de preferințe.

4

De asemenea, puteți ajusta consistența hummus-ului folosind mai multă sau mai puțină apă. Important este să încorporați apa și/sau condimentele treptat, gustând pe parcurs.

5

Când ați terminat, transferați hummus-ul într-un bol sau o caserolă și depozitați-l la frigider.

Hummus cu roşii uscate