fbpx

Hummus

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

Hummus-ul este o pastă cremoasă pregătită dintr-un amestec de năut fiert măcinat, pastă de susan, sus proaspăt de lămâie, usturoi și alte condimente specifice.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 250 g Naut din conserva
 4 linguri(ă) Apa
 2 linguri(ă) Pasta de susan
 1 linguri(ă) Suc lamaie
 2 Catei de usturoi
 3 linguri(ă) Ulei de masline
 10 g Boia de ardei dulce
 10 g Sare
 5 g Patrunjel uscat

Mod de preparare:

1

Pune năutul din conservă într-o strecurătoare, spală-l în câteva ape apoi varsă boabele de năut în blender.

2

Peste năut adaugă sare, ulei de măsline, usturoi zdrobit, tahini, zeamă de lămâie și cele câteva linguri de apă din conservă.

3

Mixează toate ingredientele până obții o pastă fină și cremoasă.

4

Potrivește de gust apoi servește cu lipii proaspete sau pâine proaspătă alături de o salată sau alte aperitive preferate

Pofta Buna!

Ingrediente

 250 g Naut din conserva
 4 linguri(ă) Apa
 2 linguri(ă) Pasta de susan
 1 linguri(ă) Suc lamaie
 2 Catei de usturoi
 3 linguri(ă) Ulei de masline
 10 g Boia de ardei dulce
 10 g Sare
 5 g Patrunjel uscat

Direcții

1

Pune năutul din conservă într-o strecurătoare, spală-l în câteva ape apoi varsă boabele de năut în blender.

2

Peste năut adaugă sare, ulei de măsline, usturoi zdrobit, tahini, zeamă de lămâie și cele câteva linguri de apă din conservă.

3

Mixează toate ingredientele până obții o pastă fină și cremoasă.

4

Potrivește de gust apoi servește cu lipii proaspete sau pâine proaspătă alături de o salată sau alte aperitive preferate

Pofta Buna!

Hummus