Humusul nu este altceva decât un pate de năut cu arome orientale și zeamă de lâmâie, care-l fac un preparat special. Este foarte simplu de preparat și merită să-l faci acasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
De data aceasta am folosit năut din conserva, gata fiert. Dacă doriți sa folosiți năut uscat, este nevoie ca acesta sa fie lăsat la hidratat peste noapte după care fiert la oala sub presiune aproximativ 30 de minute.
După ce a fiert, năutul se mixează pana devine o pastă. Se adaugă putina apa din conserva pentru omogenizare.
Apoi se adaugă sarea, zeama de la lămâie și condimentele, pasta de susan (tahini) și se amesteca.
Se pune în farfurie și se ornează cu boia, ulei de măsline și pătrunjel tocat.
Ingrediente
Indicații
De data aceasta am folosit năut din conserva, gata fiert. Dacă doriți sa folosiți năut uscat, este nevoie ca acesta sa fie lăsat la hidratat peste noapte după care fiert la oala sub presiune aproximativ 30 de minute.
După ce a fiert, năutul se mixează pana devine o pastă. Se adaugă putina apa din conserva pentru omogenizare.
Apoi se adaugă sarea, zeama de la lămâie și condimentele, pasta de susan (tahini) și se amesteca.
Se pune în farfurie și se ornează cu boia, ulei de măsline și pătrunjel tocat.