fbpx

Zabaglione

AutorAlex
DificultateIntermediar

Un desert simplu, savuros și gustos!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire1 oră 30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

 4 oua
 200 ml vin spumant
 200 g zahar
 100 g ciocolata amaruie
 1 lamaie
 100 g fructe de sezon pentru decor
 1 g sare

Mod de preparare:

1

Inițial trebuie să știm că toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura ambientala.

2

Începem așadar prin a separă ouăle în două boluri (dintre care cel cu gălbenușuri sa fie termo rezistent).

3

Mixam albușurile ,cu sarea, până devine o spuma nu prea densa ,urmând să adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie,și treptat 100 de grame din zahăr până acestea devin dense ca pentru o bezea. Acoperim vasul și introducem la frigider.

4

Pentru gălbenușuri pregătim o cratiță cu apa și o dam la foc (vom lucra la bain-marie).
Peste gălbenușurile din bol adăugăm cealaltă sută de grame de zahăr, vinul, coaja și sucul de la cealaltă jumătate de lămâie, după care punem bolul peste cratița cu apa care fierbe .In acest timp ne luam o mănușă de cuptor și un tel și începe am sa amestecam energic compoziția.
Când compoziția își va dubla volumul iar densitatea va fii ca a unui dres de ciorba, luam imediat de pe foc și îl răcim într-un alt bol cu gheață sau apa rece.

5

Odată răcit, trecem la încorporarea gălbenușurilor cu albușurile din frigider. Miscarea va fi lenta ,circulara, cu un tel sau o spatulă, pentru că aceste să rămână cat mai aerate.

6

Transferăm compoziția in boluri de sticla sau pahare,după care la frigider pentru 90 de minute.

7

Utilizând aceeași tehnică de bain-marie, topim ciocolata și o întindem pe o foaie de copt, într-un strat de 2-3 mm și o introducem la frigider, lăsând-o la răcit preț de o ora.

8

Ei, și de aici, e spiritul artistic al fiecaruia. Fructele, ciocolata topita sau tăiată sub o anumită formă, precum și multe alte decoruri care va sunt la îndemâna, vor face semnătura dumneavoastră culinară, atât timp cât ele se vor regăsi deasupra bolurilor/paharelor cu crema din frigider.
Nu-mi rămâne decât să vă spun poftă bună!

Ingrediente

 4 oua
 200 ml vin spumant
 200 g zahar
 100 g ciocolata amaruie
 1 lamaie
 100 g fructe de sezon pentru decor
 1 g sare

Direcții

1

Inițial trebuie să știm că toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura ambientala.

2

Începem așadar prin a separă ouăle în două boluri (dintre care cel cu gălbenușuri sa fie termo rezistent).

3

Mixam albușurile ,cu sarea, până devine o spuma nu prea densa ,urmând să adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie,și treptat 100 de grame din zahăr până acestea devin dense ca pentru o bezea. Acoperim vasul și introducem la frigider.

4

Pentru gălbenușuri pregătim o cratiță cu apa și o dam la foc (vom lucra la bain-marie).
Peste gălbenușurile din bol adăugăm cealaltă sută de grame de zahăr, vinul, coaja și sucul de la cealaltă jumătate de lămâie, după care punem bolul peste cratița cu apa care fierbe .In acest timp ne luam o mănușă de cuptor și un tel și începe am sa amestecam energic compoziția.
Când compoziția își va dubla volumul iar densitatea va fii ca a unui dres de ciorba, luam imediat de pe foc și îl răcim într-un alt bol cu gheață sau apa rece.

5

Odată răcit, trecem la încorporarea gălbenușurilor cu albușurile din frigider. Miscarea va fi lenta ,circulara, cu un tel sau o spatulă, pentru că aceste să rămână cat mai aerate.

6

Transferăm compoziția in boluri de sticla sau pahare,după care la frigider pentru 90 de minute.

7

Utilizând aceeași tehnică de bain-marie, topim ciocolata și o întindem pe o foaie de copt, într-un strat de 2-3 mm și o introducem la frigider, lăsând-o la răcit preț de o ora.

8

Ei, și de aici, e spiritul artistic al fiecaruia. Fructele, ciocolata topita sau tăiată sub o anumită formă, precum și multe alte decoruri care va sunt la îndemâna, vor face semnătura dumneavoastră culinară, atât timp cât ele se vor regăsi deasupra bolurilor/paharelor cu crema din frigider.
Nu-mi rămâne decât să vă spun poftă bună!

Zabaglione