Întoarce-te în timp, în acele vremuri liniștite și fericite și prepară o pâine împletită de casă, pe care o poți savura alături de persoanele dragi. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine caldă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia se pune la crescut în 200 ml lapte amestecat cu zahărul.
Făina se cerne într-un castron, se amestecă cu untura, apoi se adaugă semințele ( puțin se pune deoparte pentru presărat), drojdia crescută, laptele rămas, sarea și se frământă aluatul. Se acoperă și se lasă la dospit.
După 20 de minute se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se întinde în suluri lungi a câte 20 cm fiecare și se împletesc câte trei.
Se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu semințe.
Se coc în cuptor la foc moderat.
Ingrediente
Indicații
Drojdia se pune la crescut în 200 ml lapte amestecat cu zahărul.
Făina se cerne într-un castron, se amestecă cu untura, apoi se adaugă semințele ( puțin se pune deoparte pentru presărat), drojdia crescută, laptele rămas, sarea și se frământă aluatul. Se acoperă și se lasă la dospit.
După 20 de minute se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se întinde în suluri lungi a câte 20 cm fiecare și se împletesc câte trei.
Se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu semințe.
Se coc în cuptor la foc moderat.