Înghețată cu mentă și ciocolată

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Înghețata de mentă este un desert foarte bun pentru cele mai călduroase zile a verii, având un gust delicios și e foarte răcoritoare.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare16 oreTimp total16 ore 30 minute

Ingrediente:

 4 gălbenușuri
 o lingură zahăr pudră
 400 ml lapte
 100 ml sirop de mentă
 150 ml frișcă lichidă dulce
 50 gr ciocolată rasă
 puțin colorant alimentar verde

Mod de preparare:

1

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.

După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.

2

Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Ingrediente

 4 gălbenușuri
 o lingură zahăr pudră
 400 ml lapte
 100 ml sirop de mentă
 150 ml frișcă lichidă dulce
 50 gr ciocolată rasă
 puțin colorant alimentar verde

Indicații

1

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.

După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.

2

Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Note

Înghețată cu mentă și ciocolată