Înghețata de mentă este un desert foarte bun pentru cele mai călduroase zile a verii, având un gust delicios și e foarte răcoritoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.
După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.
Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.
Ingrediente
Indicații
Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.
După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.
Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.