fbpx

Înghețată cu mentă și ciocolată

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Înghețata de mentă este un desert foarte bun pentru cele mai călduroase zile a verii, având un gust delicios și e foarte răcoritoare.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire16 oreTimp Total16 ore 30 mins

Ingrediente:

 4 gălbenușuri
 o lingură zahăr pudră
 400 ml lapte
 100 ml sirop de mentă
 150 ml frișcă lichidă dulce
 50 g ciocolată rasă
 puțin colorant alimentar verde

Mod de preparare:

1

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.

După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.

2

Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Ingrediente

 4 gălbenușuri
 o lingură zahăr pudră
 400 ml lapte
 100 ml sirop de mentă
 150 ml frișcă lichidă dulce
 50 g ciocolată rasă
 puțin colorant alimentar verde

Direcții

1

Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până ce se albesc. Laptele și siropul de mentă se pun pe foc și se lasă să se încălzească bine, apoi se toarnă peste crema de gălbenuș. Se amestecă și se pune vasul din nou pe foc. Când a devenit o cremă groasă, se trage de pe foc și se amestecă.

După răcire, se dă la frigider pentru 12 ore.

2

Frișca foarte rece se bate și se amestecă cu crema menta de la frigider, adăugând ciocolata rasă și colorantul. Se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Înghețată cu mentă și ciocolată