Înghețată cu Nutella, fără ouă, fără fierbere, fără mașina de înghețată, fără amestecare. Un rezultat cremos și extradelicios!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am bătut frișca până s-a întărit. Nu este necesară o frișcă foarte tare, este suficient să facă “vârfuri”, pentru a ne asigura că am încorporat aer pentru a obține un rezultat aerat. Aveți grijă, nu bateți frișca prea mult, este posibil să se taie și nu o veți mai putea folosi. Din frișcâ tăiată puteți face unt de casă, în schimb. Pe principiul, nimic nu se aruncă, totul se refolosește!
Am scos 2/3 din frișcă și am amestecat-o cu cele 5 linguri de Nutella, o linguriță de lichior de cafea și 30 g de alune de pădure mărunțite. (Puteți folosi și nuci, caju, bucăți de ciocolată, etc). Cealaltă treime de frișcă am amestecat-o cu 3 linguri de lapte condensat și o linguriță de lichior de vanilie. Alcoolul are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață, eu am folosit separat partea albă, respectiv cea neagră din lichiorul Sheridan’s. Puteți folosi orice alcool mai tare aveți în casă, chiar și vodka sau whiskey sau îl puteți omite. În această rețetă, spre deosebire de rețeta înghețatei straciatella, alcoolul nu este obligatoriu, dar crează un rezultat mai cremos și mai aromat.
Am folosit o tavă de chec și am pus alternativ compoziție de frișcă cu lapte condensat și frișcă cu Nutella, apoi am dat efectul marmorat cu ajutorul unei furculițe.
Am ornat cu alune mărunțite și bucăți de ciocolată neagră. În funcție de congelator și vasul în care ați pus compoziția, înghețata trebuie să stea la rece minimum 4-5 ore pentru a fi bună de servit.
Ingrediente
Indicații
Am bătut frișca până s-a întărit. Nu este necesară o frișcă foarte tare, este suficient să facă “vârfuri”, pentru a ne asigura că am încorporat aer pentru a obține un rezultat aerat. Aveți grijă, nu bateți frișca prea mult, este posibil să se taie și nu o veți mai putea folosi. Din frișcâ tăiată puteți face unt de casă, în schimb. Pe principiul, nimic nu se aruncă, totul se refolosește!
Am scos 2/3 din frișcă și am amestecat-o cu cele 5 linguri de Nutella, o linguriță de lichior de cafea și 30 g de alune de pădure mărunțite. (Puteți folosi și nuci, caju, bucăți de ciocolată, etc). Cealaltă treime de frișcă am amestecat-o cu 3 linguri de lapte condensat și o linguriță de lichior de vanilie. Alcoolul are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață, eu am folosit separat partea albă, respectiv cea neagră din lichiorul Sheridan’s. Puteți folosi orice alcool mai tare aveți în casă, chiar și vodka sau whiskey sau îl puteți omite. În această rețetă, spre deosebire de rețeta înghețatei straciatella, alcoolul nu este obligatoriu, dar crează un rezultat mai cremos și mai aromat.
Am folosit o tavă de chec și am pus alternativ compoziție de frișcă cu lapte condensat și frișcă cu Nutella, apoi am dat efectul marmorat cu ajutorul unei furculițe.
Am ornat cu alune mărunțite și bucăți de ciocolată neagră. În funcție de congelator și vasul în care ați pus compoziția, înghețata trebuie să stea la rece minimum 4-5 ore pentru a fi bună de servit.