Înghețată cu rom, cacao și cafea

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Un desert cu aromă de vacanță sau concediu. Am aromat-o cu rom, cacao și cafea, a ieșit tare bună!
Pentru că am uitat să scot din timp ingredientele din frigider, nu am mai încălzit laptele, ci am lucrat cu toate reci, important este să aibă aceeași temperatură.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 5 gălbenușuri
 5 ml îndulcitor
 sare
 200 ml lapte
 270 ml frişcă lichidă
 2 tbsp cacao
 1 tsp cafea solubilă
 ½ tbsp esență de rom

Mod de preparare:

1

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaua, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.

2

Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.
Lași la răcit.

3

Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale. Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.

4

Transferi într-o caserola și dai la congelator.

Sfaturi si trucuri :
5

Pentru a o putea pune în cupe, nu aștepta să înghețe complet, ci verifica la fiecare jumătate de oră, amestecând în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în cornet.

Ingrediente

 5 gălbenușuri
 5 ml îndulcitor
 sare
 200 ml lapte
 270 ml frişcă lichidă
 2 tbsp cacao
 1 tsp cafea solubilă
 ½ tbsp esență de rom

Indicații

1

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaua, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.

2

Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.
Lași la răcit.

3

Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale. Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.

4

Transferi într-o caserola și dai la congelator.

Sfaturi si trucuri :
5

Pentru a o putea pune în cupe, nu aștepta să înghețe complet, ci verifica la fiecare jumătate de oră, amestecând în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în cornet.

Înghețată cu rom, cacao și cafea