Înghețată de ciocolată

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Înghețata de ciocolată este desertul preferat al verii. 🙂 😛

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 8 gălbenușuri
 200 gr zahăr
 o păstaie vanilie
 1 l lapte
 200 gr frișcă lichidă
 250 gr ciocolată rasă

Mod de preparare:

1

Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun la fiert.

2

Între timp, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, se toarnă laptele fierbinte fără păstaie, se amestecă și se pune pe foc pentru a obține o cremă groasă.

3

Se ia de pe foc, se pune ciocolata rasă și se amestecă pentru topire. Se lasă la răcit amestecând mereu. Se bate frișca și se încorporează în crema de ciocolată.

4

Se pune la congelator pentru 3-4 ore.

Ingrediente

 8 gălbenușuri
 200 gr zahăr
 o păstaie vanilie
 1 l lapte
 200 gr frișcă lichidă
 250 gr ciocolată rasă

Indicații

1

Laptele și păstaia de vanilie tăiată în două se pun la fiert.

2

Între timp, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul, se toarnă laptele fierbinte fără păstaie, se amestecă și se pune pe foc pentru a obține o cremă groasă.

3

Se ia de pe foc, se pune ciocolata rasă și se amestecă pentru topire. Se lasă la răcit amestecând mereu. Se bate frișca și se încorporează în crema de ciocolată.

4

Se pune la congelator pentru 3-4 ore.

Note

Înghețată de ciocolată