Înghețată de vanilie

AutorFood Bro
DificultateIntermediar

Înghețată cremoasă, aromată, pregătită în casă, o puteți combina atât cu fructe de sezon, cât și cu ciocolată, caramel, sau sos de fructe.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 10 minute

Ingrediente:

 3 gălbenușuri
 100 ml lapte concentrat, neindulcit, foarte rece
 100 ml frișcă lichidă, foarte rece
 100 gr zahăr
 o fiolă subțire esență de vanilie
 ½ tbsp coniac

Mod de preparare:

1

Se freacă gălbenușurile cu zahărul până ce se obține o cremă albă, în care se adaugă apoi vanilie și coniacul.

2

Laptele concentrat se mixează până ce devine tare și cremos, iar frișca lichidă se bate și ea pentru a se întări.

3

În crema de ouă cu zahăr se încorporează laptele și frișca, se amestecă bine și se dă la rece pentru 4 ore.

Ingrediente

 3 gălbenușuri
 100 ml lapte concentrat, neindulcit, foarte rece
 100 ml frișcă lichidă, foarte rece
 100 gr zahăr
 o fiolă subțire esență de vanilie
 ½ tbsp coniac

Indicații

1

Se freacă gălbenușurile cu zahărul până ce se obține o cremă albă, în care se adaugă apoi vanilie și coniacul.

2

Laptele concentrat se mixează până ce devine tare și cremos, iar frișca lichidă se bate și ea pentru a se întări.

3

În crema de ouă cu zahăr se încorporează laptele și frișca, se amestecă bine și se dă la rece pentru 4 ore.

Înghețată de vanilie