Iskender Kebab

AutorEdvin
DificultateIntermediar

Daca iti plac mancarurile turcesti, trebuie sa incerci reteta asta!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 300 gr pastrama de oaie afumata
 sare si piper dupa gust
 400 ml suc de rosii
 1 rosie
 50 gr unt
 1 tsp condiment baharat
 ½ tsp oregano
 4 iaurt grecesc
 50 ml apa
 2 pide turcesti

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie de fonta incinsa punem untul.

2

Pana cand se topeste untul taiem in cubulete cate 2 pide tucesti pentru fiecare farfurie.

3

In momentul in care untul s-a topit, adaugam sucul de rosii, baharat, oregano, sare, piper si amestecam. Lasam sa fiarba. In momentul in care a inceput sa fiarba adaugam apa. Mai lasam 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand.

4

Cu un polonic luam sos si turnam peste lipii, apoi punem pastrama de oaie afumata, rosie si in mijloc iaurt grecesc.

Ingrediente

 300 gr pastrama de oaie afumata
 sare si piper dupa gust
 400 ml suc de rosii
 1 rosie
 50 gr unt
 1 tsp condiment baharat
 ½ tsp oregano
 4 iaurt grecesc
 50 ml apa
 2 pide turcesti

Indicații

1

Intr-o tigaie de fonta incinsa punem untul.

2

Pana cand se topeste untul taiem in cubulete cate 2 pide tucesti pentru fiecare farfurie.

3

In momentul in care untul s-a topit, adaugam sucul de rosii, baharat, oregano, sare, piper si amestecam. Lasam sa fiarba. In momentul in care a inceput sa fiarba adaugam apa. Mai lasam 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand.

4

Cu un polonic luam sos si turnam peste lipii, apoi punem pastrama de oaie afumata, rosie si in mijloc iaurt grecesc.

Iskender Kebab