fbpx

Iskender Kebab

AutorEdvin
DificultateIntermediar

Daca iti plac mancarurile turcesti, trebuie sa incerci reteta asta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total20 mins

Ingrediente:

 300 g pastrama de oaie afumata
 sare si piper dupa gust
 400 ml suc de rosii
 1 rosie
 50 g unt
 1 linguriță(e) condiment baharat
 ½ linguriță(e) oregano
 4 iaurt grecesc
 50 ml apa
 2 pide turcesti

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie de fonta incinsa punem untul.

2

Pana cand se topeste untul taiem in cubulete cate 2 pide tucesti pentru fiecare farfurie.

3

In momentul in care untul s-a topit, adaugam sucul de rosii, baharat, oregano, sare, piper si amestecam. Lasam sa fiarba. In momentul in care a inceput sa fiarba adaugam apa. Mai lasam 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand.

4

Cu un polonic luam sos si turnam peste lipii, apoi punem pastrama de oaie afumata, rosie si in mijloc iaurt grecesc.

Ingrediente

 300 g pastrama de oaie afumata
 sare si piper dupa gust
 400 ml suc de rosii
 1 rosie
 50 g unt
 1 linguriță(e) condiment baharat
 ½ linguriță(e) oregano
 4 iaurt grecesc
 50 ml apa
 2 pide turcesti

Direcții

1

Intr-o tigaie de fonta incinsa punem untul.

2

Pana cand se topeste untul taiem in cubulete cate 2 pide tucesti pentru fiecare farfurie.

3

In momentul in care untul s-a topit, adaugam sucul de rosii, baharat, oregano, sare, piper si amestecam. Lasam sa fiarba. In momentul in care a inceput sa fiarba adaugam apa. Mai lasam 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand.

4

Cu un polonic luam sos si turnam peste lipii, apoi punem pastrama de oaie afumata, rosie si in mijloc iaurt grecesc.

Iskender Kebab