Jeleu de sampanie

Autorcatalinamiro
DificultateIntermediar

Jeleul de sampanie este o reteta senzationala pentru Revelion 🥂.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 750 ml sampanie sau vin spumant
 250 ml apa
 10 oz foi de gelatina
 ½ tsp esenta/extract de vanilie
 1 tbsp ulei de floarea soarelui
 200-300 g zahar

Mod de preparare:

1

Pentru aceasta reteta este de preferat sa aveti o forma de silicon. Forma de silicon se unge cu uleiul de floarea soarelui pentru a nu se lipi jeleul.

2

Intre timp, sampania se pune la fiert intr-o oala.

3

In timp ce sampania fierbe, se pun la inmuiat foile de gelatina intr-un vas mare (urmariti instructiunile de pe pachet).

4

Dupa ce sampania fierbe, luati-o de pe foc, adaugati zaharul si amestecati pentru a se topi.

5

Pune din nou oala pe foc si adu-o la punctul de fierbere, apoi mai lasa 1 minut. Dupa, adauga vanilia si mai lasa 1 minut pe foc.

6

Pune in alt recipient 250 ml din amestecul de mai sus. Scoate foile de gelatina din apa, scurge-le si introdu-le in cei 250 ml de lichid.

7

Toarna amestecul cu gelatina inapoi in oala, dupa ce ai luat-o de pe foc. Amesteca totul cu un tel ca sa se incorporeze.

8

Toarna tot amestecul in forma de silicon unsa cu ulei si apoi da-o la racoare peste noapte.

A doua zi, amestecul ar trebui sa fie prins si sa nu curga cand e intoarsa forma.

Tips & tricks: la final, pune forma de silicon cu capul in jos pe o farfurie mare si da cu uscatorul de par peste forma. Caldura va face ca amestecul sa se desprinda de forma.

P.S. nu e recomandat minorilor, pentru ca are destul de mult alcool.

Deasupra se pot pune tot felul de fructe, frisca sau smantana, dupa gust.

Ingrediente

 750 ml sampanie sau vin spumant
 250 ml apa
 10 oz foi de gelatina
 ½ tsp esenta/extract de vanilie
 1 tbsp ulei de floarea soarelui
 200-300 g zahar

Indicații

1

Pentru aceasta reteta este de preferat sa aveti o forma de silicon. Forma de silicon se unge cu uleiul de floarea soarelui pentru a nu se lipi jeleul.

2

Intre timp, sampania se pune la fiert intr-o oala.

3

In timp ce sampania fierbe, se pun la inmuiat foile de gelatina intr-un vas mare (urmariti instructiunile de pe pachet).

4

Dupa ce sampania fierbe, luati-o de pe foc, adaugati zaharul si amestecati pentru a se topi.

5

Pune din nou oala pe foc si adu-o la punctul de fierbere, apoi mai lasa 1 minut. Dupa, adauga vanilia si mai lasa 1 minut pe foc.

6

Pune in alt recipient 250 ml din amestecul de mai sus. Scoate foile de gelatina din apa, scurge-le si introdu-le in cei 250 ml de lichid.

7

Toarna amestecul cu gelatina inapoi in oala, dupa ce ai luat-o de pe foc. Amesteca totul cu un tel ca sa se incorporeze.

8

Toarna tot amestecul in forma de silicon unsa cu ulei si apoi da-o la racoare peste noapte.

A doua zi, amestecul ar trebui sa fie prins si sa nu curga cand e intoarsa forma.

Tips & tricks: la final, pune forma de silicon cu capul in jos pe o farfurie mare si da cu uscatorul de par peste forma. Caldura va face ca amestecul sa se desprinda de forma.

P.S. nu e recomandat minorilor, pentru ca are destul de mult alcool.

Deasupra se pot pune tot felul de fructe, frisca sau smantana, dupa gust.

Note

Jeleu de sampanie