Kisir, Bulgur sau CousCous Turcesc

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta din bucataria turceasca super rapida si plina de arome.

ShareSalvează
O reteta traditional turceasca
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 250 gr couscous ( sau bulgur)
 350 ml apa fiarta
 1 ceapa mare
 3 tbsp pasta de tomate
 2-3 linguri zeama de lamaie
 50 ml ulei de masline
 1 tsp sare
 ½ tsp piper si chili
 1 mana de patrunjel proaspat

Mod de preparare:

1

Punem intr-un bol couscous-ul si adaugam apa fiarta, acoperim si lasam 10-15 minute pana este gatit (scurgem excesul de apa daca e nevoie)

2

Intr-o tigaie calim ceapa in ulei de masline pentru 2 minute dupa care adaugam pasta de rosii, sare, piper, chili si mai calim pentru 5 minute.

3

Luam tigaia de pe foc si adaugam couscous-ul gatit, sucul de lamaie, patrunjelul tocat si amestecam bine pana cand couscous-ul devine rosu.

4

Se serveste cu lipie, oua sau ca si garnitura

Ingrediente

 250 gr couscous ( sau bulgur)
 350 ml apa fiarta
 1 ceapa mare
 3 tbsp pasta de tomate
 2-3 linguri zeama de lamaie
 50 ml ulei de masline
 1 tsp sare
 ½ tsp piper si chili
 1 mana de patrunjel proaspat

Indicații

1

Punem intr-un bol couscous-ul si adaugam apa fiarta, acoperim si lasam 10-15 minute pana este gatit (scurgem excesul de apa daca e nevoie)

2

Intr-o tigaie calim ceapa in ulei de masline pentru 2 minute dupa care adaugam pasta de rosii, sare, piper, chili si mai calim pentru 5 minute.

3

Luam tigaia de pe foc si adaugam couscous-ul gatit, sucul de lamaie, patrunjelul tocat si amestecam bine pana cand couscous-ul devine rosu.

4

Se serveste cu lipie, oua sau ca si garnitura

Kisir, Bulgur sau CousCous Turcesc