Langoși cu brânză

AutorAlisa97
DificultateIntermediar

Langoși cu brânză, crocanți la exterior și moi în interior.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 55 minute

Ingrediente:

 1 kg făină
 200 ml lapte cald
 50 gr drojdie proaspătă
 1 tbsp zahăr
 3 ulei
 1 apă călduță după nevoie
 1 sare
 1 brânză răzuită

Mod de preparare:

1

Pentru început, punem drojdia în lapte, punem și zahărul și le dizolvăm. Le lăsăm să stea pentru 10 minute.

2

Într-un castron mai mare, punem făina, fac o gaură în mijloc și adăugăm compoziția cu drojdia. O mai lăsăm să stea pentru aproximativ 5 minute.

3

Peste făina din castron, departe de drojdie, sarea, și trei/patru linguri se ulei. Începem să frământăm cu mâinile și, la nevoie, adăugăm apă călduță.

4

Dacă mai este nevoie, adăugăm făină sau ulei, după necesitate. Se frământă un aluat ferm și nelipicios.

5

Se lasă la crescut pentru o oră, într-un loc călduț și se acoperă castronul cu folie sau cu un prosop curat.

6

După ce a crescut suficient, se rup bucățele din aluat și se formează langoşi. Aceştia se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.

7

Deasupra se ung cu smântână, se presară brânză sau cu orice altceva doriți.

Ingrediente

 1 kg făină
 200 ml lapte cald
 50 gr drojdie proaspătă
 1 tbsp zahăr
 3 ulei
 1 apă călduță după nevoie
 1 sare
 1 brânză răzuită

Indicații

1

Pentru început, punem drojdia în lapte, punem și zahărul și le dizolvăm. Le lăsăm să stea pentru 10 minute.

2

Într-un castron mai mare, punem făina, fac o gaură în mijloc și adăugăm compoziția cu drojdia. O mai lăsăm să stea pentru aproximativ 5 minute.

3

Peste făina din castron, departe de drojdie, sarea, și trei/patru linguri se ulei. Începem să frământăm cu mâinile și, la nevoie, adăugăm apă călduță.

4

Dacă mai este nevoie, adăugăm făină sau ulei, după necesitate. Se frământă un aluat ferm și nelipicios.

5

Se lasă la crescut pentru o oră, într-un loc călduț și se acoperă castronul cu folie sau cu un prosop curat.

6

După ce a crescut suficient, se rup bucățele din aluat și se formează langoşi. Aceştia se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.

7

Deasupra se ung cu smântână, se presară brânză sau cu orice altceva doriți.

Note

Langoși cu brânză